F1 - VERSTAPPEN AZ INSTAGRAMON KÉRT BOCSÁNATOT AZ FIA-TÓL

max_verstappen_f1_grand_prix_mexico_previews_ql6yslcoqnhx.jpg

A csütörtöki sajtótájékoztatót követően ejtette meg a bocsánatkérést a Red Bull holland versenyzője. 

Mint ismeretes, a múlt heti Amerikai Nagydíj utolsó körében a 16. rajtkockából induló Max Verstappen még megelőzte Kimi Räikkönent a harmadik helyért. Igen ám, csak a visszajátszásból egyértelműen kiderült, hogy a holland Red Bull-versenyző a 15-ös kanyart levágva tudott a finn ferraris elé kerülni. Ennek fényében a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) azonnal vizsgálni kezdte az incidenst, rövidesen pedig úgy döntött, hogy 5 másodperces büntetéssel sújtja Verstappent, aki emiatt le kellett, hogy fáradjon a dobogóról.

A holland versenyzőben az ítélet nagyon nagy frusztrációt keltett, és idiótának nevezte az egyik FIA-versenybírót. Noha konkrétan nem nevezte meg, de fény derült arra, hogy Garry Connelly-ről van szó, aki már a tavalyi Mexikói Nagydíjon is hasonlóképpen fosztotta meg Verstappent egy harmadik helyről.

Másnap este Verstappen egy holland tévéműsorban lenyilatkozta, hogy senkit sem akart megbántani, mégsem kért bocsánatot a Nemzetközi Automobil Szövetségtől - ezt Charlie Whiting, a szövetség versenyigazgatója -, akit Sebastian Vettel küldött el melegebb éghajlatra a tavalyi mexikói verseny leintését követően - szóvá is tette a csütörtöki médianapon.

Further to what I said during the FIA press conference earlier today, I would once again apologise for the language that I used following the US Grand Prix. My comments were made in the heat of the moment, I know that the words I used were inappropriate and they were not directed at any one person. I certainly did not mean to cause any offence and I hope we can move on and enjoy this race weekend. #keeppushing #MexicoGP ��

69.3k Likes, 1,057 Comments - Max Verstappen (@maxverstappen1) on Instagram: "Further to what I said during the FIA press conference earlier today, I would once again apologise..."

Erre csütörtökön este, az Instagramon reagált Verstappen, mégpedig úgy, hogy végül elnézést kért az FIA-tól a kirohanásáért: "Hogy megerősítsem azt, amit az FIA sajtókonferencián mondtam ma, szeretnék még egyszer bocsánatot kérni az Amerikai Nagydíjat követően használt nyelvezetemért. Az akkori gondolataim a pillanat hevében születtek. Tudom, hogy szavak, amelyeket használtam, nem voltak megfelelőek, és nem is egy konkrét személy ellen irányultak. Természetesen senkit nem állt módomban megbántani, és remélem, hogy most már túl tudunk lépni a történteken, és élvezni az aktuális versenyhétvégét."

Fotó: Zimbio

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2713109940

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása