F1 - VERSTAPPEN: NEM AKARTAM SENKIT MEGBÁNTANI AZ IDIÓTÁZÁSSAL

Max Verstappen senkit nem akart megbántani azzal, hogy érzelmekkel vezérelve leidiótázta az egyik FIA-versenybírót az Amerikai Nagydíjat követő büntetése miatt. 

A kétszeres futamgyőztes versenyző csak a 16. rajtkockából kezdhette meg az Egyesül Államok Nagydíját, ugyanis 15 helyes rajtbüntetést kapott még az időmérő edzés előtt, motorkomponensek cseréje miatt. 

Verstappen a maga kíméletlen stílusában elképesztő gyorsan zárkózott fel az élmezőnyre, majd a futam végén a Räikkonen-Bottas-Vettel triót is utolérte. 

Vettel és Verstappen a frissebb gumikon támadták az előttük haladó finneket. A négyszeres világbajnok gyorsan át is hámozta magát rajtuk, addig a Red Bull 20 éves tehetsége már csak az utolsó körre tudta utolérni Kimi Räikkonent. Meg is előzte, csak éppen szabálytalanul, ezért kapott egy 5 másodperces büntetést, így  tavaly Mexikó után, most másodszor volt kénytelen a dobogós ceremóniát otthagyni. 

A holland az eset után rögtön leidiótázta a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) versenybíróját, Garry Connelly-t, akinek köszönhető a büntetés csakúgy, mint a mexikói incidens esetében. Most viszont mindenki tiszta vizet öntött a pohárba. 

"A pillanat hevében az ember mond dolgokat, amit nem gondol komolyan. Semmi rosszat nem akartam mondani ezzel senkinek". - tisztázta a helyzetet Verstappen a Dutch TV hétfő esti műsorában, a Peptalk-ban.

A Forma-1 mezőnye most Mexikóba vándorol, ahol megrendezik az idei 19. futamot és könnyen lehet, hogy Lewis Hamilton negyedszer is világbajnok lesz - ehhez már egy ötödik hely is elegendő neki

Fotó: Zimbio

Írta: Lombárszki Csaba

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7313083770

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása