WTCC - ELMOSTA AZ ESŐ A KÍNAI FŐFUTAMOT, FÉLPONTOKAT OSZTOTTAK
WTCC 2017: Kína, Főfutam

2017_wtcc_china_ningbo_1060.jpg

Négy, biztonsági autó megtett kör után piros zászlóval intették le a főversenyt a Ningbo International Circuit-en, így a versenyzők félpontokat kaptak, de ennek ellenére nagyon szoros lett a bajnokság állása: Björk, Monteiro és Michelisz Norbi triója két ponton belül van!

Rosszabbodtak a nyitófutamhoz képest az időjárási körülmények, valósággal dézsából öntötték a vizet a ningbói versenypálya területén, így egyértelmű volt, hogy ez a viadal is a Safety Car mögött fog elrajtolni. Négy kör telt el így a versenyből, majd a versenyirányítás a kondíciókra hivatkozva inkább úgy döntött, hogy lefújja a viadalt.

Így a rajtsorrenddel azonos eredménnyel zárult a futam, azaz a volvós Nestor Girolami megszerezte első győzelmét a WTCC-ben, mögötte Michelisz Norbi és Thed Björk, azaz a világbajnoki riválisok zártak a dobogón. S miután a versenyzők két körnél többet tettek meg, megkapták a pontok 50%-át. A zengős versenyzők, Nagy Dani és Szabó Zsolt a 14. és a 16. helyen zártak, miután Rob Huff nem tudott rajthoz állni, annyira megsérült az autója a nyitóverseny, a Tom Chiltonnal való ütközésben.

Ennek ellenére nagyon szorossá vált a világbajnoki pontverseny: az élre ugró Björk 200.5 pontot számlál, tőle Monteiro 0.5, Michelisz pedig 2 pontra van lemaradva.

Két hét múlva a Twin Ring Motegin folytatódik a bajnokság.

Fotó: WTCC Media (David Noels / DPPI)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr4412983566

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása