WTCC - GUERRIERI-GYŐZELEM, MICHELISZ 4., NAGY DANI 8. A SZAKADÓ ESŐBEN
WTCC 2017: Kína, Nyitófutam

flf_03717013_892.jpg

Győzelemmel hálálta meg a szerződéshosszabbítást a Campos Racingnek Esteban Guerrieri, aki nagyon szép versenyzést produkálva megszerezte második WTCC-győzelmét. Michelisz Norbit a 4., Nagy Danit a 8. helyen intette le a kockás zászló, miközben a főbb bajnok riválisok betliztek a szakadó esőben Kínában, a nyitófutamon. 

Magyar idő szerint reggel 8 óra 30 perckor a biztonsági autó mögött vette kezdetét a nyitóverseny a Ningbo International Circuit-en. Az élről az RC Motorsport franciája, Yann Ehrlacher indulhatott, John Filippi és Nicky Catsburg elől, Michelisz Norbi pedig a 9. helyről indulva várhatta a rajtjelet.

A verseny érdemileg a negyedik körben vehette kezdetét: Ehrlacher szépen indult az élen, az újraindítás incidens nélkül, tisztán lezajlott. A francia pilóta mögött Filippi és Catsburg haladt, miközben hátrébb Rob Huff elment Gabriele Tarquini mellett, átvéve a hatodik pozíciót, de az olasz rövidesen visszaelőzte a 2012-es világbajnokot, aki néhány kanyarral később úgyszintén visszavágott. Michelisz Norbi mindeközben megelőzte a bajnoki riválisát, a volvós Thed Björköt.

A hatodik körben már az élmezőnyben is történt némi mozgolódás: addig vacakolt Nicky Catsburg John Filippi megelőzésével, amíg meg nem érkezett rá Esteban Guerrieri, aki a Campos-Chevrolet-vel maga mögé utasította a holland Volvo-pilótát. Egy másik volvós, a főfutamon a pole-ból induló Nestor Girolami pedig idejekorán befejezte a futamot, ki kellett állnia a depóba. A svédek gondjai tovább gyarapodtak azzal, hogy egy körrel később Björk is kiállt a versenyből - mint kiderült, a svédnek nekiment Mehdi Bennani, aki szintén a bokszutcában fejezte be a versenyt.

Guerrieri aztán a 7. körben megelőzte Filippit a 2. helyért, majd jött a biztonsági autó, ugyanis pontszerző helyekért csatázva Huff és Chilton összeütköztek. A kavarodásnak köszönhetően Norbi feljött az ötödik, a zengős Nagy Dani pedig a 9. helyre.

Három körrel később, a 10. körben folytatódhatott a futam: Ehrlacher szépen elkapta az újraindítást, de az egyes kanyarban kőkeményen megelőzte őt Guerrieri, s így az argentin az élre tört. A harmadik helyért pedig Catsburg ment el Filippi mellett.

A 12. körben Tom Coronel hibázott a nyolcadik helyen haladva, majd le is lassult a holland a ROAL-Chevrolet-vel, amelynek köszönhetően Nagy Dani javított egy pozíciót. Néhány másodperccel később azonban Szabó Zsolti megpördült a másik zengős Hondával - egyébként nagyon szépen versenyzett a miskolci pilóta: egy ideig még Michigamit is támadta a pontszerzésért.

A következő körre mindkét hondás átfűzte magát Filippin, amellyel Norbi felkapaszkodott negyediknek, Tarquini pedig ötödiknek.

Az utolsó körökben az élen Guerrieri kiváló teljesítményt nyújtva szűk három másodperces előnnyel nyerte meg a versenyt, megszerezve idei második győzelmét. Ezzel az argentin pilóta bebizonyította, hogy a spanyol csapat nem járt rosszul azzal, hogy az ázsiai fordulókra is meghosszabbította a szerződését. Guerrieri mellett még Yann Ehrlacher és Nicky Catsburg állhattak fel a dobogóra.

A TOP-3 mögött a két gyári hondás, Michelisz Norbi és Tarquini ért célba - ezzel a magyar versenyző alaposan megérkezett a világbajnoki címért vívott csatába, ugyanis így Monteiro, Björk és Norbi ezzel 13 ponton belülre került az első három helyen. Pályafutása legjobb eredményét könyvelhette el Filippi, Gleason és Nagy Dani is, akik a 6-7-8. pozíciókban értek célba, a pontszerzők névsorát Michigami és az első WTCC-s pontját megszerző Filipe de Souza zárta. Rajtuk kívül még Szabó Zsolti látta meg a kockás zászlót, a 11. helyen.

10:30-tól jön a főfutam: Girolami indul a pole-ból, Michelisz Norbi pedig a második rajtkockából! Az eseményeket az M4 Sporton és az Eurosport 1-en is élőben kísérhetjük figyelemmel.

A nyitófutam végeredménye:

wtcc_2017_ningbo_r1.jpg

Fotó: WTCC Media (Frederic Le Floc'h / DPPI)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2912980292

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása