F1 - SAJTÓHÍR: ELDŐLT GASLY SORSA

pierre_gasly_f1_grand_prix_japan_2xn7cc8a3lzx.jpg

Amennyiben a motorsport.com által felvázolt legújabb forgatókönyv valósul meg, a Toro Rossónak gyorsan versenyzőt kell kerítenie a jövő hétvégére.

Az elmúlt hetekben igencsak nagy volt a mozgolódás a Toro Rosso háza táján: a malajziai verseny előtt megerősítette a csapat, hogy a gyengélkedő tendenciát mutató Daniil Kvyatot a következő két versenyre kispadra ültetik, a helyét pedig Pierre Gasly veszi át. A suzukai víkenden meg újabb bejelentésáradatra került sor: a Renault bejelentette, hogy Jolyon Palmer azonnali hatállyal távozik, és az Amerikai Nagydíj hétvégéjétől fogva a spanyol Carlos Sainz lesz Nico Hülkenberg csapattársa - erre reagálva pedig a faenzaiak megerősítették Kvyat visszatérését.

Viszont Gasly austini indulása kétségessé vált az elmúlt napok folyamán, ugyanis az október 20-22-i hétvégén nem csak a Forma-1-es Amerikai Nagydíjat fogják megrendezni, hanem a Super Formula fináléját. A jövőre a Toro Rossónak motorokat szállító Honda azt szeretné, hogy a tavalyi GP2-es bajnok Japánba utazzon el, ugyanis csak fél ponttal van elmaradva az éllovas Hiroaki Ishiurától, s rajta kívül más hondás bajnokaspiráns nincs a mezőnyben, ez pedig a Toyota bajnoki címét jelentené.

A globális szakportál legfrissebb értesülései szerint Franz Tosték hajlandóak figyelembe a Honda kívánságát, ami azonban azt jelenti, hogy még csak a Toro Rosso egyik pilótája biztos a jövő hétvégére. Az viszont egyelőre kérdéses, hogy ki fog beugrani Gasly helyére... A nemzetközi sajtó korábban már bedobta Sebastien Buemi, Josef Newgarden, Alexander Rossi, valamint Takuma Sato, sőt, még az endurance-világbajnok Brendon Hartley nevét is!

Ami pedig Gasly jövőjét illeti, jó eséllyel visszatér az utolsó három futamra, jövőre pedig főállású versenyző lehet a Toro Rossónál.

Fotó: Zimbio

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr6812957403

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása