F1 - MOST AKKOR VERSENYEZ PIERRE GASLY AUSTINBAN, VAGY SEM?

Pierre Gasly lehetséges, hogy mégis kihagyja a soron következő Amerikai Nagydíjat, ugyanis a Honda szeretné megszerezni a bajnoki címet a japán Super Formulában. Ebben az esetben még akár Sebastien Buemi is visszatérhet a Toro Rossohoz. 

A történet a Maláj Nagydíj előtt kezdődött, ugyanis a Toro Rosso a semmiből bejelentette, hogy lehetőséget ad Pierre Gaslynak, parkolópályára küldve ezzel Kvyatot. Ekkor még arról volt szó, hogy a franciák 2016. évi GP2-es bajnoka csak két futamra kap lehetőséget, ezután Kvyat visszakapja az autóját. 

A futamot követően Helmut Marko már arra is esélyt látott, hogy Gasly végigversenyezze a szezont, de a Super Formulában való szereplésről még ekkor sem döntöttek. 

A bomba ott robbant, amikor Jolyon Palmer a Japán Nagydíj időmérőjét követően váratlanul közölte, hogy a vasárnapi futam lesz számára az utolsó a Renault színeiben. Ezután jött a hír, hogy Carlos Sainz fogja átvenni a helyét, akivel eleve aláírt a gyári Renault 2018-ra. 

A Toro Rosso ennek következtében reaktiválta Daniil Kvyatot, majd hírül adta, hogy a szezont már a Gasly-Kvyat párossal fejezi be, azaz Gasly Amerikában is versenyezhet a faenzai istállónál.

di-gs7iw4aaubfr.jpg

A Honda azt szeretné, ha Gasly az Amerikai Nagydíj kedvéért nem szalasztaná el a Super Formula bajnoki cím lehetőségét. De akkor ki versenyezne a francia pilóta helyén a Toro Rossónál Austinban?

Nemrég kiderült viszont, hogy a Honda nagyon szeretné, ha Gasly indulna a suzukai szezonzárón. Ha nem teszi meg, akkor biztos, hogy Toyota-motoros autó lesz a bajnok - ezt szeretnék elkerülni a Hondánál. Márpedig a japánok jövőre a Toro Rossónak fognak motorokat szállítani, így könnyen elképzelhető, hogy van beleszólásuk a dologba. 

Abban az esetben, ha Gasly a Super Formulában versenyez két hét múlva, akkor helyettest kell találni. Igen ám, csak a Red Bull pilótanevelő programja jelenleg nem rendelkezik olyan tehetséggel, aki készen állna a Forma-1-re, így egy másik megoldás szükséges. 

Felmerült már a neve Sebastien Bueminek, de ott állhat a sorban Antonio Felix Da Costa, Takuma Sato, Alexander Rossi, Josef Newgarden. Viszont a realitások talaján maradva, ha tényleg külső versenyzőt kell választani, akkor érdemesebb olyat, akinek frissebb Forma-1-es élményei vannak, mint például Antonio Giovinazzi, Charles Leclerc, vagy végső esetben Jolyon Palmer (mondjuk, talán erre van a legkisebb esély).

Hogy végül mi lesz ennek a drámának a vége, az két héten belül biztosan kiderül, addig pedig megmosolyoghatjuk a viccesebbnél-viccesebb opciókat.  

Fotó: Zimbio, Pierre Gasly - Twitter

Írta: Lombárszki Csaba

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7512941179

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása