F1 - ÚJ MOTORT KAPOTT FERNANDO ALONSO

f1_grand_prix_japan_practice_wtejmfptxnsx.jpg

A spanyolok kétszeres világbajnoka a Honda hazai versenyét a mezőny végéről kezdheti csak majd meg. 

Hiába nyitott egy 11. hellyel Suzukában Fernando Alonso, kisebb csoda kéne ahhoz, hogy egyáltalán ne az utolsó sorból kelljen rajtolnia. Ugyanis a pénteki tréningeket követően a Honda szakemberei hidraulikus szivárgást fedeztek fel a #14-es rajtszámú McLaren MCL32-esbe beszerelt erőforrásban, így a komponensek cseréje miatt a wokingi istálló még a kijárási tilalmat is meg kellett szegnie.

A kétszeres világbajnok a 10. turbófeltöltőjét, a 8. belső égésű motorját, a 8. MGU-K-ját, a 7. energiatárolóját és a 6. vezérlőelektronikáját kapta meg - mindezért egy 35 rajthelyes hátrasorolást kapott.

Rajta kívül a hétvégén még a honfitársánál, Carlos Sainznál kellett motort cserélni: a Toro Rosso versenyzője 20 helyes hátrasorolásban részesült, de sebességváltócsere miatt Valtteri Bottas is 5 rajthelyes büntetést kapott. 

Fotó: Zimbio

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr312935949

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása