ETCC - NAGY NORBIÉ A POLE A SZEZONZÁRÓ HÉTVÉGÉN!
ETCC 2017: Most, Időmérő edzés

etcc_norbert_nagy-jpg_1.jpg

Sorozatban harmadjára zárt az élen időmérő edzést a Zengő Motorsport magyar tehetsége, Nagy Norbi, akit mindössze 5 pont választ el az összetettben az éllovas Petr Fulíntól!

Utoljára láthatjuk idén pályán a Túraautó Európa-Kupa (ETCC) mezőnyét - a szezonzáró fordulónak a Csehországban található mosti pálya ad otthont ezen a hétvégén.

Az időmérő edzést megelőzően folyamatosan javult Nagy Norbi, a Zengő Motorsport magyar versenyzőjének formája: a pénteki tesztet a negyedik, a szombat reggeli szabadedzést pedig a második helyen fejezte be. A kvalifikáción azonban még ezt is felül tudta múlni: Vila Real és Zolder után újra megkaparintotta a pole-t Nagy, egy 1:42.232-es idővel.

Ezzel a #8-as számú Zengő-SEAT pilótája 86 ezredmásodpercet adott a Rikli Motorsport svájcijának, Christjohannes Schreibernek, és 87-et a bajnoki éllovas Petr Fulínnak. A legjobb három mögött Plamen Kralev, Igor Stefanovski, Fábio Mota, Peter Rikli, Vaclav Nimc, Mladen Lalusic és Petr Fulín Jr. fért be az első tízbe. A Zengő Motorsport másik versenyzője, György Anett a 13. helyre kvalifikált.

Vasárnap pedig izgalmas bajnoki döntőre van kilátás, ugyanis a 64 pontos Fulín mögött Nagy és Schreiber is 59-59 egységet számlál. A futamok 10:50-kor és 12:30-kor fognak elrajtolni - a történéseket élőben nézhetjük majd az Eurosport 2-n.

Az időmérő edzés végeredménye:

etcc_2017_most_idomero.jpg

Fotó: ETCC Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr312937551

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása