TCR - DOMINÁLT A VOLKSWAGEN A ZHEJIANGI TESZTEN, DEBÜTÁLT A HYUNDAI
TCR 2017, Zhejiang: Teszt

22279431_709587649240697_8076525077925132518_n.jpg

Rob Huff volt a leggyorsabb a hármas Volkswagen-elsőséget hozó 140 perces teszten Kínában. Meggyőző tempóval mutatkozott be a Hyundai, Tassi a M1RA-Hondával mindeközben csak öt kört tudott megtenni. 

Magyar idő szerint pénteken hajnalban egy 2 óra 20 perces gyakorlást bonyolított le a TCR mezőnye a vadonatúj zhejiangi pályán. Ez idő alatt a 2012-es túraautó-világbajnok, Rob Huff futotta meg a leggyorsabb köridőt 1:34.191-gyel - ezzel a Leopard Racing színeiben versenyző brit mindössze 18 ezredet adott csapattársának, a bajnoki címért még harcban lévő Jean-Karl Vernay-nek, s 41-et egy másik márkatársának, a WestCoast-pilóta Gianni Morbidellinek.

Bemutatkozott a nemzetközi porondon a Hyundai, méghozzá igencsak erős teljesítménnyel: a Gabriele Tarquini - Alain Menu duó a 4-5. helyen végzett, s csak 2-3 tizeddel volt lassabb Huff-nál. Daniel Lloyd a Craft-Bamboo-SEAT-ot behozta hatodiknak, megelőzve a thaiföldi forduló kihagyását követően visszatérő Roberto Colciagót -, aki egy hetedik idővel nyitott a M1RA-Hondában -, valamint csapattársait, Pepe Oriolát és James Nash-t. A legjobb tíz sorrendjét a GE-Force szerb versenyzője, Dusan Borkovic zárt az Alfa Romeóval, éppen csak kiszorítva onnan a regnáló bajnok Stefano Cominit.

Tassi Attila számára nem indult jól az idei utolsó előtti versenyhétvége: autójában ugyanis meghibásodott az erőforrás, így csak öt kört tudott megtenni. Jó hír, viszont, hogy egy edzésmotor ment tönkre - erősítette meg a M1RA a Facebook-oldalán a tréninget követően: "Tassi Attila sajnos nem tudott igazi mért kört futni, mert gondok adódtak az autójában használt tesztmotorral. Mivel a szezonban csak egy motor engedélyezett, amikor csak lehet, tesztmotort vetünk be, hogy óvjuk az élesben használtat, ezzel is csökkentve a csere és a vele járó büntetés esélyét."

A program az első szabadedzéssel fog folytatódni Kínában, amelyet magyar idő szerint szombat hajnali 4 órakor fognak megrendezni.

A teszt végeredménye:

tcr_zhejiang_teszt.jpg

Fotó: TCR Media | Táblázat: touringcars.net

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7612935749

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása