TCR - MEGVÁLTOZOTT A SZEZONZÁRÓ HELYSZÍNE ÉS IDŐPONTJA

img_5189.jpg

Mégsem látogat el Abu Dhabiba a Forma-1 betétsorozataként a TCR Nemzetközi Széria, az új időpont pedig máris keresztbe tett egy nagyobb névnek.

Eredetileg idén három TCR-versenyhétvégét rendeztek volna meg a száguldó cirkusz betétszériájaként, azonban ebből a tervből csak Bahrein valósult meg, ugyanis Monacót törölték a versenynaptárból, amelynek a helyét a naptárban Monza vette át, most pedig kiderült, hogy a hercegség után a Yas Marinára sem látogatnak el Tassi Attiláék.

Helyette a Dubai Autodrome-ra látogat majd el a mezőny, ráadásul az eredeti időpontnál egy héttel korábban, azaz a november 18-i hétvégén. A mostanin pedig a szezon utolsó előtti fordulójának a zhejiangi pálya ad otthont.

2017-2017_buriram_race_2---03_rob_huff_92.jpg

Azonban az időpont módosításának máris van egy áldozata, mivel ugyanekkor fogják megrendezni a WTCC idei utolsó előtti, makaói versenyét is. Mégpedig a Makaó-specialista Rob Huff, aki a Guia utcai pályán karrierje során nyolcszor nyert - legutóbb 2015-ben, a TCR-ben.

Így a Leopard Racingnek kell kerítenie valakit, aki tudja segíteni Jean-Karl Vernay-t a fináléban - esélyes, hogy a Volkswageneket futtató csapat vissza fogja hívni az ex-WTCC-s Jaap van Lagent, aki Monzában és Oscherslebenben már indult annak színeiben.

"Csalódott vagyok, hogy nem tudom végigvinni a szezont. Jean-Karl-t akartam segíteni a bajnoki címért. De nyilvánvaló módon elkötelezett vagyok a Túraautó Világbajnokság iránt, ahol még van esélyem a bajnokságra. Ráadásul Makaó a kedvenc pályám, ahol most esélyem van arra, hogy rekordot döntsek a győzelmek számát illetően, úgyhogy nincs más opció. A legjobb formámat fogom nyújtani ezen a hétvégén, amikor az utolsó versenyeimet fogom futni a csapat színeiben Zhejiangban. Remélhetőleg Jean-Karl jó helyen lesz a fináléban, Dubaiban." - nyilatkozta a 2012-es világbajnok.

Fotó: Landek Norbert, TCR Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3712929041

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása