F1 - TÖBB MOTORKOMPONENST IS KICSERÉLTEK VETTEL AUTÓJÁBAN

sebastian_vettel_f1_grand_prix_malaysia_qualifying_0fmybrh90tqx.jpg

Ahogy az várható volt, a Ferrari a szombati betlit követően több új komponenst is beszerelt az #5-ös rajtszámú SF70-H-ba.

Mint az ismeretes, katasztrofálisan alakult a Maláj Nagydíj szombati napja Sebastian Vettel számára: először a harmadik szabadedzésen támadtak elektronikus gondjai, amelyeket a Ferrari szerelői megpróbáltak kijavítani, ám nem sikerült, ugyanis az időmérőn ismét utolérte a technikai ördöge - meghibásodott a turbó. Így viszont nem tudott mért időt futni, a garázsban ért véget számára a kvalifikáció, mindez pedig azt jelenti, hogy a négyszeres világbajnok csak a mezőny végéről indulhat.

Éjszaka, a Ferrari vizsgálatai révén az is kiderült, hogy a turbó azért nem működött megfelelően, mert eltört egy cső, amely a kompresszorból a belső égésű motorba vezeti a levegőt. Váratlan meghibásodása volt ez az olaszok számára, ugyanis amikor Maranellóban összeszerelték és tesztelték ezt a 4-es számú motort, még nem volt semmilyen problémája.

sebastian_vettel_f1_grand_prix_malaysia_qualifying_rnqsx009pppx.jpg

Másnap délelőtt pedig a konstruktőri bajnokság második helyén álló alakulat megerősítette, hogy Vettel megkapja az ötödik egységet a belső égésű motorból, a hőenergiát visszanyerő rendszerből (MGU-H), valamint a turbóból. Ez a német versenyző egy 20 rajthelyes büntetést jelent, de miután amúgy is utolsóként zárt, semmit sem változik a sorrend.

Nincsen könnyű helyzetben Sebastian Vettel, ugyanis világbajnoki riválisa, az összetett 28 ponttal vezető Lewis Hamilton a pole-ból vághat neki az 56 körös versenynek Sepangban. Azonban a négyszeres világbajnok korábban már többször is bebizonyította, hogy nem retten vissza a nagy kihívásoktól.

A Forma-1 történetének jelen állás szerinti utolsó Maláj Nagydíja magyar idő szerint 9 órakor fog elrajtolni, és az M4 Sport élőben fogja közvetíteni.

Fotó: Zimbio

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr8112914909

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása