F1 - PÉREZ PÉNZT ADOMÁNYOZOTT A MEXIKÓI FÖLDRENGÉS KÁROSULTJAINAK

sergio_perez_f1_grand_prix_singapore_qualifying_sjswifee05xx.jpg

Komoly összeggel támogatta a Force India versenyzője a földrengés miatt bajba került honfitársait.

Mint az ismeretes, kedden 7.1-es erősségű földrengés rázta meg Mexikóvárost és környékét, ami miatt több tucat épület összeomlott, majd' 250-en meghaltak, és nagyon sokan sérültek meg - az pedig a sors iróniája, hogy a katasztrófa pont az előző, 1985-ös földrengés 32. évfordulóján következett be. Akkor több, mint 10 ezer ember vesztette életét.

Pusztító földrengés rázta meg Mexikót

6,1-es földrengést mértek Új-Zéland déli szigetétől 211 kilométerre nyugatra, tíz kilométeres mélységben. Nem adtak ki szökőárriadót, károkról sem érkezett jelentés. (Independent) Nagy erejű földrengés rázta meg kedden Mexikó középső részét, többek között a fővárost, Mexikóvárost is. A mexikói szeizmológiai intézet adatai szerint a Richter-skála szerint 6,8-as erejű volt a rengés, az amerikaiak ennél is erősebbnek, 7,1-es erejűnek mérték.

A történtek az egész világot megrázták, többek között Sergio Pérezt is, a jelenleg Forma-1-es mezőny egyetlen mexikói versenyzőjét. A Force India-pilóta első körben 3 millió pesót, azaz nagyjából 125 ezer fontot adományozott amellett, hogy az általa működtetett alapítványán keresztül pedig bárki felajánlhat egy tetszőleges összeget, amely a károk rendbetételére, valamint a károsultak megsegítésére fordítanának. (Minden egyes felajánlott dollárt a Carlos Slim Alapítvány még megtámogat öt dollárral.)

Sergio Pérez on Twitter

For each $1 that @FundChecoPerez receives @Fund_CarlosSlim will donate $5. I donate 3M pesos to the cause. Please help! #DonateForMexico

Ami pedig tetézheti a bajt, hogy a földrengés elért a Mexikói Nagydíjnak otthont adó Autodromo Hermanos Rodríguez versenypályára. Az első ellenőrzések alapján a szerkezet nem sérült, de még lesznek további ellenőrzések, amelyek során a többi érintett területet és a stadionrészt is górcső alá veszik. A Forma-1-es futamot az eredeti tervek szerint október 27-e és 29-e között fogják megrendezni - azonban, ha a mexikói kormány emberei és hatóságai dönthetnek a futam eltörlése mellett is. Mindenesetre a Liberty Media és az FIA együttérzését fejezte ki a helyzet kapcsán, segíteni fog az ellenőrzési munkálatokban, s amennyiben ez a döntés születne meg, zokszó nélkül rá fognak bólintani.

Fotó: Zimbio

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr8312882436

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása