F1 - ROSBERG KUBICA MENEDZSERE LETT

page_4.jpg

motorsport.com megtudta, hogy Nico Rosberg a legújabb tagja Robert Kubica menedzsmentcsapatának - ha pedig minden igaz, a cél az, hogy a lengyel versenyző visszakerüljön a száguldó cirkusz körforgásába rövidesen.

Mint az ismeretes, 2011-ben, egy borzasztó ralibaleset következményeként abszolút derékba tört Robert Kubica amúgy nagyon biztatóan alakuló Forma-1-es karrierje. Ezt követően hat évig volt távol a száguldó cirkusz világától, de az idei évben már több tesztet is lebonyolított a Renault-val: Valenciában, a Goodwood-i Sebességfesztiválon és a Paul Ricard-i pályán a franciák 2012-es, a Hungaroringen pedig a 2017-es gépébe ülhetett be.

Jelen állás szerint azonban úgy tűnik, hogy a 2008-as Kanadai Nagydíjon győzedelmeskedő lengyel versenyző jövőre a Renault-tól biztosan nem fogja megkapni a nagy lehetőséget, ugyanis a gyári alakulat a minap jelentette be, hogy Nico Hülkenberg csapattársa a Toro Rossótól érkező Carlos Sainz Jr. lesz. Sőt, néhány hete olyan pletykákat is lehetett hallani, miszerint maga a lengyel kérte a Renault-tól, hogy bontsa fel az ideiglenes szerződését.

Robert Kubica menedzsere, Alessandro Alunni Bravi néhány hete a motorsport.com hasábjain arról nyilatkozott, hogy "semmi kétség afelől, hogy Kubica tud Forma-1-es autót vezetni bármiféle korlátozottság nélkül", s már több alakulat is érdeklődik iránta. 

nico_rosberg_robert_kubica_f1_grand_prix_brazil_ii8g44shrklx_1.jpg

Rosberg és Kubica anno, a 2007-es Brazil Nagydíjon szép csatát vívtak.

A globális szakportál pénteken délelőtt megszellőztette a hírt, miszerint bővülni Kubica menedzsmentje: Bravi mellé Nico Rosberg fog csatlakozni, aki néhány nappal azután vonult vissza a versenyzéstől, hogy november végén megnyerte a világbajnoki címét a formulaautós királykategóriában. Ezzel pedig a cél az, hogy a lengyel minél hamarabb újra a Forma-1 rajtrácsán jelen legyen.

Kubica meg is szólalt ennek kapcsán a megnevezett forrásnak nyilatkozva: "Fantasztikus, hogy Nicóval dolgozhatok ezen a projekten. Gyerekkorunk óta ismerjük egymást, s tudom, hogy fog segíteni a Forma-1-es visszatérésemben."

Rosberg korábban már elhintette, hogy a motorsport körforgásában szeretne maradni, de inkább tanácsadóként vagy menedzserként. Úgy néz ki, ez a Kubica-projekten keresztül valósulhat meg. S ahogyan azt lehet tudni, a két versenyző gyerekkoruk óta ismerik egymást, a nemzetközi gokartozás világában és a Forma-1-ben is versenyeztek együtt, tehát, a tavalyi világbajnok tisztában is van a lengyel kvalitásával.

nico_rosberg_f1_grand_prix_abu_dhabi_cdn3nts97smx_2.jpg

Rosberg tavaly éppen csak felért a csúcsra, már vissza is vonult.

"Robert és Lewis a leggyorsabb versenyzők, akik ellen valaha versenyeztem. Emiatt izgalommal tölt el, segíthetek Robertnek a Forma-1-be visszavezető útján." - nyilatkozta Rosberg.

Mindenesetre a lengyel pilóta lehetőségei korlátolt számúak, főleg azok után, hogy a Mercedes megerősítette Valtteri Bottas maradását, s minden bizonnyal a jövőre Hondáról Renault-motorra váltó McLaren is meg tudja tartani Fernando Alonsót. Sergio Pérez szerződéshosszabbítását bármikor megerősíthetik a Force Indiánál, noha opcióként szóba került a Williams is.

Amennyiben pedig megköttetnek a kontraktusok, a Williamsnél lesz egy üres hely Lance Stroll mellett, valamint a Toro Rosso és a Sauber versenyzői felállása kérdéses a jövő évet illetően. Ezek közül, mégis a Williams lehet a legesélyesebb Kubica számára, ugyanis a Red Bull jó eséllyel be fogja protezsálni a Toro Rosso egyik ülésébe a tavalyi GP2-bajnok Pierre Gasly-t, aki idén, a japán Super Formulában is bebizonyította, hogy bizony, ott van a helye a királykategóriában. (Persze, az még kérdéses, hogy mi lesz azzal a Daniil Kvyattal, aki immár másfél éve a saját hullámvasútján ül...)

robert_kubica_f1_season_testing_budapest_day_cffq3ovf3rhx.jpg

Kubica pályára vitte a Renault-t a hungaroringi teszten, a Forma-1-es nyári szünet előtt.

Amennyiben Kubica a korábbi csapatához, a Sauberhez szeretne visszatérni, ahhoz a svájciaknak nemet kéne mondani az idei Forma-2-es éllovasra, Charles Leclerc-re, vagy Marcus Ericssontól kéne megválnia. Az előbbi lépés pedig biztosan nem fog bekövetkezni, ugyanis az elmúlt hetekben attól volt hangos a sajtó, miszerint az olaszok és a Sauber között egyfajta "A"- és "B"-csapat viszony alakulhat ki. A svéd pilóta száműzése pedig azért nem lenne kifizetődő a Saubernak, mert jelentős anyagi háttérrel bír.

Kíváncsian várjuk, hogyan fog alakulni a Kubica-saga. Szerintünk, ha valaha vissza is tér, akkor az inkább 2019-ben fog megtörténni, amikor is egy komolyabb átigazolási hullám várható.

Fotó: Zimbio

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr9612867840

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása