TCR - KÍNÁBAN DEBÜTÁL A HYUNDAI!

hyundai-i30-n-tcr-team-image.jpg

A Hyundai bejelentette, hogy az i30 N TCR még idén be fog mutatkozni a nemzetközi mezőnyben, méghozzá két legendás túraautóssal!

Hónapok óta hangos attól a sajtó, hogy a Hyundai gőzerővel készül a TCR-es szerepvállalásra, s úgy tűnik, hogy a kemény munka és a sok tesztelés kifizetődő volt. Ugyanis a dél-korai gyártó által legyártott és fejlesztett, i30 N TCR nevű gépe még idén meg fogja vetni a "lábát" a nemzetközi sorozatban - derült ki a Hyundai keddi bejelentéséből.

Ez a hír pedig nem csak amiatt lehet számunkra örömteli, mert egy újabb neves márka csatlakozik a TCR Nemzetközi Szériába, hanem amiatt is, hogy mindez Gabriele Tarquinivel és Alain Menuvel, tehát két, a túraautózásban nagy névnek számító versenyzővel fog megtörténni.

Tarquini, aki anno, 1994-ben megnyerte a Brit Túraautó Bajnokságot, s egészen a tavalyi év végéig a Túraautó Világbajnokság mezőnyében versenyzett, azonban a Lada gyári szinten történő kizárásával bezáródtak előtte az ajtók. Ezt követően, márciusban csapott le rá a Hyundai, s szerződtette le a veterán olasz tesztpilótának. A kétszeres BTCC-bajnok Menu számára pedig a TCR sem ismeretlen, ugyanis 2015-ben több versenyen is indult, de az idei évben kifejezetten nagy volt a csend a svájci pilótáról.

val2_17_46.jpg

A két versenyző a múlt héten, Valenciában egy kétnapos tesztet is lebonyolított, a kínai versenyhétvégére való felkészülés részeként. Az autók -, amelyeket egyébként a BRC Racing futtat - a tegnapi nap folyamán bemutatott zheijangi helyszín mellett a szezonzárón, Abu Dhabiban is ott lesznek.

"Nagyon fontos a Hyundai Motorsport Customer Racing számára, hogy az i30 N TCR még idén bemutatkozhat a nemzetközi szériában, azoknak az utolsó eseményein. A kínai hétvégét az évnek egy kritikus időszakában fogják megrendezni, ugyanis a versenyzők és a csapatok akkortájt kezdik el szervezni a 2018-as szezonjukat. Nagy lehetőség lesz számunkra az, hogy képesek leszünk arra, hogy megmutassuk az i30 N TCR teljesítményét a legmagasabb szinten. Ugyanakkor, a versenyek lehetőséget adnak arra, hogy folytassuk a fejlesztési munkálatokat." - nyilatkozta Andrea Adamo, a Hyundai Motorsport Customer Racing menedzsere.

Az autó számára nem ez lesz az abszolút első bevetés éles körülmények között, mert júliusban, Touring Car Endurance Series 24 órás, misanói versenyén rajthoz állt vele Tarquini, valamint Antti Burri és Nicola Berutti.

Fotó: Hyundai Motorsport Media

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7212808152

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása