F2 - ÚJABB OLASZ GYŐZELEM MONZÁBAN
Forma-2 2017: Monza, 2. futam

_56i9121_4278078.jpg

Azok után, hogy Luca Ghiottót megfosztották a szombati győzelmétől, nyert vasárnap is, és ezúttal már megtarthatta az első helyét.

A szombati főversenyen elért eredményének köszönhetően a Racing Engineering versenyzője, Gustav Malja kezdhette meg az első rajtkockából a sprintfutamot. Azonban a svéd kifejezetten borzalmas rajtot produkált, így az Arden International indonéze, Sean Gelael tört az élre, aki mögött a Rapax svájcija, Louis Deletraz fordult el másodikként a célegyenes végén.

Gelael vezetett az első körökben, de a negyedik körben -, amikor már lehetett használni az állítható hátsó szárnyat - nem tudott mit tenni Deletraz ellen, aki a célegyenesben átvette a vezetést. Mindeközben az ötödik helyről rajtoló Luca Ghiotto megkezdte a felzárkózást a Russian Time gépével.

Sergio Sette Camara és Ghiotto a Lesmo egyben Gelael elé tudott kerülni, egy kanyarral később pedig a DAMS-os Nicholas Latifi is lecsapott az indonéz pilótára. Nem sokkal később a Roggiánál hibázott Sette Camara, ez pedig lehetőséget teremtett Ghiottónak arra, hogy elhúzzon a brazil mellett, s üldözőbe vegye az élen haladó Deletrazt.

Nemsokára utol is érte a svájcit, a 11. kör elején pedig már komolyabb nyomást helyezett rá: a célegyenes végén még nem járt sikerrel, azonban a Roggia kijáratánál a Russian Time-versenyző ellentmondást nem tűrő módon vette el az első helyet a Racing Engineering csapatát erősítő kollégájától.

_w6i4981_4278110.jpg

Ettől fogva Ghiotto érinthetetlennek bizonyult, s miután egy nappal korábban egy időbüntetéssel elvették tőle a győzelmét, megszerezte karrierje második győzelmét, a helyi közönség nagy-nagy örömére. 2.2 másodperces előnnyel szelte át a célvonalat az olasz, mögötte pedig Sergio Sette Camara lett a második, miután a 12. körben DRS-sel megelőzte Deletrazt.

A dobogó legalsó fokán az első futam győzelmét megöröklő Antonio Fuoco végzett - az olasz pilóta a Prema Racing a nyolcadik helyről zárkózott fel, a verseny utolsó fázisában megelőzve Deletrazt, aki a negyedik lett, csapattársa, Roberto Merhi és az ardenes Gelael előtt. A pontszerzők névsorát az ART Grand Prix versenyzői, Nobuharu Matsushita és Alexander Albon tették teljessé.

Ismét nehezen alakult a bajnoki aspiránsok számára a verseny: Charles Leclerc -, akinek a 22 körös verseny folyamán a nagy tülekedésben még az első szárnya is megsérült, - a kilencedik helyen ért célba a Prema gépével, a DAMS-os Oliver Rowland a 11. lett, a Russian Time orosz versenyzője pedig a 15. pozícióban látta meg a kockás zászlót.

A bajnokságban tehát 218 ponttal Leclerc maradt az élen, őt a 159 pontos Rowland, a 152 egységgel rendelkező Markelov, valamint a 150 pontot számláló Ghiotto követi.

Öt hét múlva, Jerezben kerül sor a folytatásra.

A második futam végeredménye:

f2_2017_monza_2_futam.jpg

Fotó: FIA Formula 2 Media / Zak Mauger

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5812803172

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása