TCR - MICHELISZ NYERT, TASSI 3. LETT A DRÁMAI ELSŐ FUTAMON, BURIRAMBAN!
TCR 2017, Buriram: 1. futam

21192602_696090537257075_2956245938244629782_n.jpg

Homola drámájának köszönhetően, Michelisz Norbi révén M1RA-győzelem született a burirami első versenyen, Tassi Attila Vernay ellen kőkeményen védekezve harmadik lett, a magyar csapat harmadik Hondája pedig a hatodik helyen futott be Giacomo Altoéval a volánnál.

A Magyarország és Thaiföld közötti ötórás időeltolódásnak köszönhetően magyar idő szerint vasárnap késő reggel került megrendezésre a TCR Nemzetközi Széria első futama a Chang International Circuit-en. A viadalt a DG Sport Compétition Opeljával Mat'o Homola várhatta a pole-ból, a M1RA három versenyzője, Michelisz Norbi, Tassi Attila és Giacomo Altoé pedig a harmadik, az ötödik, illetve a hetedik rajtkockából indulhatott el. 

A szlovák pilóta jó rajtot fogott az élről indulva, Michelisz pedig Nash-t lerajtolva feljött másodiknak, Tassi meg lenyomta a riválisát, Vernay-t a rajtnál és feljött negyediknek. Sőt, Tassi nemsokára Nash-t is maga mögé utasította, átvéve a harmadik helyet.

Az első kör végén Vernay támadást indított Nash ellen, de a francia csak úgy tudott elmenni a brit pilóta mellett, hogy a pályán kívül előzte meg, de a Leopard Racing bajnoki éllovasa fél körrel később jobbnak látta visszaadni a pozíciót.

A negyedik körben Nash elrontotta az egyik féktávot, aminek köszönhetően Vernay és Oriola is elment a Craft-Bamboo pilótája mellett, aki visszaesett a hatodik helyre. Hátrébb pedig Dusan Borkovic a GE-Force Alfa Romeójával megelőzte a harmadik M1RA-Hondát terelgető Giacomo Altoét, a szerb ezzel feljött hetediknek. Nem sokkal később Nash-nek ki is kellett állnia, műszaki hiba miatt.

Tassi a harmadik helyen haladva a hatodik körre igencsak nehéz helyzetbe került, ugyanis lemaradt Michelisztől és utolérte őt riválisa, Jean-Karl Vernay. De a Leopard Racing versenyzője rosszul jött ki az egyik támadási kísérletből egy körrel később, így Oriola elment mellette.

A nyolcadik körben Michelisz el akarta engedni Tassit, ám utóbbi a manőverből nagyon rosszul jött ki, ugyanis Oriola és Vernay is megelőzte. Néhány kanyarral később azonban a 18 éves magyar versenyző visszavágott utóbbinak, sőt, Borkovic is elment a francia mellett. Egy kör múlva azonban a szerb elment Tassi mellett, felzárkózva a negyedik pozícióba.

Három körrel a leintés előtt óriási dráma történt az élen: Mat'o Homola bal első defektet kapott, így a szlovák kénytelen volt kiállni a bokszba az Opellal - ezzel azonban Michelisz Norbi átvette az első helyet! Az utolsó körre pedig Pepe Oriola lassult le úgy, hogy előtte a második helyen haladt, így Tassi felzárkózott a harmadik helyre, azonban nem volt könnyű dolga, mivel Vernay folyamatosan nyomás alá helyezte.

Michelisz Norbi pedig behúzta a futamot, megszerezve első TCR-győzelmét, mögötte Borkovic a GE-Force Alfa Romeóját behozta másodiknak a 11. helyről indulva. Tassi Attila meg tudta őrizni a harmadik helyet, annak ellenére, hogy az utolsó kanyarban Vernay kis híján kiforgatta. A francia végül negyedik lett csapattársa, Rob Huff előtt. Altoé a harmadik M1RA-Hondát a hatodik helyre hozta be, mögötte a pontszerző zóna Cominivel, Kajaia-val, a levezető körön defektet kapott Lloyddal, valamint Morbidellivel lett teljes.

A bajnokságban így újra Tassi került az élre, azonban résen kell lennie, mert jelenleg pontegyenlőség van közte és Vernay között.

11 órától megrendezésre kerül a második futam, amelyet a TCR hivatalos YouTube-csatornája mellett a Sport 2 is élőben fog közvetíteni.

Az első futam végeredménye:

tcr_2017_buriram_1_futam.jpg

Az első futam itt nézhető vissza:

2017 Buriram, TCR Round 15

2017 Buriram, TCR Round 15

Fotó: TCR Media

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2712799872

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása