TCR - HOMOLA IDÉN HARMADJÁRA A POLE-BAN, MICHELISZÉK A TOP-7-BEN
TCR 2017, Buriram: Időmérő edzés

2017-2017_salzburgring_saturday---70_mato_homola_77.jpg

A DG Sport Compétition szlovák pilótája nyerte meg a thaiföldi időmérő edzést, de a M1RA is szép eredményekkel zárt.

Mat'o Homola elsőségével zárult a TCR burirami időmérése, így a szlovák versenyző egy 1:43.093-as körrel idei harmadik pole pozíciójára tett szert a DG Sport Compétition Opel Astrájával, de szoros volt az időmérő vége, ugyanis csak négy ezredmásodperccel győzte le a Lukoil Craft-Bamboo Racing britjét, James Nash-t.

Remek eredménnyel zárt a M1RA, ugyanis mindhárom autója ott volt a legjobb hét között: Michelisz Norbi -, aki nem mellesleg megnyerte a Q1-et - a harmadik helyen végzett; Tassi Attila fő riválisa, a bajnokságot a Leopar-Volkswagennel vezető Jean-Karl Vernay mögött, ötödikként végzett; Giacomo Altoé meg Oriola mögött zárva lett hetedik.

A WestCoast Racing új szerzeményével, Kantadhee Kusirival, a kétszeres bajnok Cominivel, valamint a Boutsen Ginion Racing franciájával, Aurélien Panisszal lett teljes a TOP-10. Azonban a francia a vasárnapi első futamot mindenképpen a mezőny végéről fogja megkezdeni, ugyanis motort kellett cserélni az autójában. 

A rutinos Gianni Morbidelli a másik WestCoast-Volkswagennel meglepő módon kikapott újonc thai csapattársától, de a kvalifikáció folyamán mégsem ő, hanem a GE-Force csapata húzta legrövidebbet.

A grúz alakulatnál először a Q1 felénél, Dusan Borkovic eltalált egy gumibálát, ami miatt megsérült az autó eleje és a jobb első felfüggesztése. A szerb pilótát nem is engedték emiatt továbbjutni, noha a hetedik lett. A Q2-ben pedig Davit Kajaia alatt füstölt el az Alfa Romeo Giulietta, így a grúz mért idő nélkül, a 12. helyen zárt.

A nap csalódásának pedig Rob Huff számított, aki a Leopard Racing másik Volkswagenjét csupán a 16. rajtkockába kvalifikálta.

A futamokra vasárnap fog sor kerülni, magyar idő szerint 9:30-tól és 11:05-től.

Az időmérő edzés végeredménye:

null

null

Fotó: TCR Media

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr8712798184

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása