F1 - ELMOSTA AZ ESŐ A HARMADIK EDZÉST MONZÁBAN...
Forma-1 2017: Olasz Nagydíj, 3. szabadedzés

21151634_1977977525599558_734565237183398207_n.jpg

Felipe Massa, a Williams brazil versenyzője futotta meg a leggyorsabb kört a heves esőzések miatt 16 percesre rövidült utolsó szabadedzést Olaszországban.

Jelentősen átalakultak az időjárási viszonyok Monzában a pénteki naphoz képest: a napsütés helyébe özönvíz, a meleg idő helyébe pedig hideg lépett. Olyan szinten nagy mértékű volt az eső, hogy a GP3-as időmérő edzést el is törölték (erről majd a későbbiek folyamán cikkezünk), majd a Forma-1 mezőnyét sem akarta pályára engedni a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) a körülmények miatt. 

Végül, 44 perc elteltével a királykategória versenyzői megkapták az engedélyt arra, hogy pályára lépjenek esős gumikon, ám a hátralévő 16 perc sok mindenre már nem volt jó. Ezt mi sem bizonyítja jobban, hogy csupán heten futottak mért időt, de még többen voltak azok, akik csupán egyetlenegy installációs kört tettek meg.

A csonka tréning végül Williams 1-2-vel zárult: Felipe Massa bizonyult a leggyorsabbnak 1:40.660-as idővel, bő két tizeddel megelőzve csapattársát, Lance Stroll-t, míg a harmadik helyen Nico Hülkenberg zárt a Renault-val. Sainz lett a negyedik, Palmer az ötödik, Ericsson a hatodik, Kvyat pedig a hetedik.

Délután 14 órától megrendezik az időmérő edzést, amely akár nagyon érdekesen is alakulhat, ha megmaradnak ezek a körülmények. Az eseményeket élőben lehet majd figyelemmel kísérni az M4 Sporton. 

A harmadik szabadedzés végeredménye: 

ditf8qixoaesip6.jpg

Fotó: Williams Martini Racing - Facebook (Glenn Dunbar/LAT Images)

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7912798210

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása