F2 - MEGTÖRTÉK LECLERC IDŐMÉRŐS DOMINANCIÁJÁT
Forma-2 2017: Monza, Szabadedzés / Időmérő edzés

_54i5920_4272170.jpg

Idén először nem Charles Leclerc zárt az élen egy Forma-2-es kvalifikációt - az ART Grand Prix japánja, Nobuharu Matsushita törte meg a monacói sztárpilóta menetelését.

_56i6082_4271940_1.jpgMagyar idő szerint dél magasságában kezdetét vette az idei kilencedik F2-es versenyhétvégén Monzában a 45 perces szabadedzéssel: az élen a Russian Time versenyzői, Artem Markelov és Luca Ghiotto végeztek, előbbi 1:31.128-cal lett az első. A premás Leclerc a harmadik helyen nyitott, 239 ezredmásodperces lemaradással.

A TOP-10-be még Matsushita (ART Grand Prix), De Vries (Racing Engineering), Rowland (DAMS), Albon (ART Grand Prix), King (MP Motorsport), Deletraz (Rapax), valamint Fuoco (Prema Powerteam) fért be.

A kilencedik helyen záró svájci pilóta oldalán ezen a hétvégén is Roberto Merhi helyettesíti Sergio Canamasas a Rapax #18-as számú gépében: a Forma-1-es tapasztalattal is rendelkező spanyol a 15. legjobb időt futotta el. A tréning folyamán egyszer a virtuális biztonsági autó is megjelent, mégpedig amiatt, mert az utolsóként végző Sean Gelael (Arden International) megpördült az Ascari-sikánnál.

A szabadedzés végeredménye:

f2_2017_monza_p.jpg

_54i5680_4272154.jpgA késő délutáni órákban pedig sor került az időmérő edzésre, amely óriási meglepetésre nem Charles Leclerc győzelmét hozta, ha nem kalkuláljuk bele a monacói hungaroringi diszkvalifikálását! Hanem Nobuharu Matsushitáét: az ART Grand Prix japánja 1:30.892-es körrel szerezte meg pályafutása első pole pozícióját - alig néhány nappal azután, hogy a spái sprintfutamon pályafutása eddigi legnagyobb balesetét szenvedte el! A második helyen Nyck de Vries zárt a Racing Engineering gépével, a harmadikon meg Louis Deletraz a Rapax színeiben.

A bajnokság harmadik helyezettje, Artem Markelov a negyedik rajtkockát kaparintotta meg a Russian Time autójával, megelőzve a rapaxos Roberto Merhit, valamint az MP Motorsport angolját, Jordan Kinget.

Leclerc pedig csak a hetedik helyre kvalifikált, csapattársát, Antonio Fuocót megelőzve. A premások mögött a tridentes Santino Ferrucci és az ART Grand Prix másik pilótája, Alexander Albon tette teljessé az első tíz sorrendjét, kiszorítva Ghiottót, valamint a spái sprintversenyen a pályafutása első győzelmét megszerző Sergio Sette Camarát.

Katasztrofális kvalifikáción van túl a DAMS: Rowland és Latifi rendkívüli módon küszködtek az autó vezethetőségével, így csak a hetedik rajtsort tudták maguknak kisajátítani.

A monzai főfutam szombaton délután 16 órától kerül megrendezésre.

Az időmérő edzés végeredménye:

f2_2017_monza_q.jpg

Fotó: Zak Mauger / FIA Formula 2

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr4612797222

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása