MONZÁBAN JÁRTUNK!

p1010801.JPG

Noha a cikkek nem a megszokott mennyiségben és ütemben jelentek meg a nyári szünet folyamán, a Magyar és a Belga Nagydíj között, nem lebzseltünk annyira. Vakációnk során többek között az Autodromo Nazionale névre hallgató pályára is elzarándokoltunk.

2017. augusztus 8., kedd

p1010858.JPG

Ezen a napon a Budapesttől nagyjából 950-1000 kilométerre lévő monzai versenypályán jártunk. Ami az Autodromo Nazionale Monza Forma-1-es múltját illeti, az aszfaltcsík már a kezdetek, azaz 1950 óta jelen van a versenynaptárban. Azóta csak egy évben, 1980-ban nem látogatott el ide a száguldó cirkusz mezőnye, ugyanis a pályát felújították - ekkor az imolai Autodromo Enzo e Dino Ferrari "ugrott be helyettesnek".

S annak ellenére, hogy a Porsche Szuperkupa mezőnye éppen azokban a napokban tartott a pályán egy kollektív tesztet, egy viszonylag jelképes összeg fejében körbe lehetett nézni a célegyenes mellett épületben, tárlatvezetéssel.

Utunk először a VIP-részlegre vezetett, amely természetesen nem üzemelt. De egyébként vendéglátó egységek szoktak ott sürögni forogni, akinek pedig éppen akad 1000 fölösleges eurója, az egy fedett üvegfülkében, monitorok segítségével kísérheti figyelemmel a történéseket.

Ezután betekintést nyerhettünk a sajtóközpontba, ahol az újságírók szoktak dolgozni a futamhétvégék alatt, majd abban a kisebb sajtószobába kötöttünk ki, ahol a Forma-1-es versenyzők nyilatkoznak általában. Ezt követően pedig kimehettünk a pódiumra!

Utána betértünk abba a szobába, ahol a Forma-1 irányítói tartózkodnak az események alatt, néhány másodperccel később pedig benézhettünk a versenyirányítás szobájába, ahol rengeteg monitort és néhány éles szemű stewardot láthattunk.

Ezzel pedig véget is ért az egyórás turnénk az Autodromo Nazionale Monza azon épületrészeiben, ahová mezítlábas embernek nemigen van esélye bejutni.

A tárlatvezetés után a bejáratnál még rátaláltunk az ötszörös Forma-1-es világbajnok, az argentin Juan Manuel Fangio szobrára.

Mondanunk sem kell, hogy összességében fantasztikus élmény volt!

Hamarosan újabb élménybeszámolókkal jelentkezünk, ugyanis "szabadságunk" során még két olyan helyen jártunk, amelyhez köthető valamilyen módon a Forma-1.

Fotó: Kováts Olivér

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1312779294

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása