F2 - LECLERC-T AZ ESŐ SEM TUDTA MEGÁLLÍTANI
Forma-2 2017: Spa-Francorchamps, Szabadedzés / Időmérő edzés

_x0w1229_4261347.jpg

Idei hetedik pole-ját szerezte meg a Prema Racing monacói csodagyereke a Forma-2-ben!

Nem csak a Forma-1, hanem a Forma-2 és a GP3 mezőnye is visszatért a nyári vakációjáról. Az F2-es szabadedzést nem sokkal a királykategóriások első tréningje után bonyolították le, s természetesen Charles Leclerc elsőségét hozta. A Prema Racing színeiben versenyző monacói annak ellenére az élen tudott zárni 1:57.681-gyel, hogy csak a tréning első harmadában gördült pályára, ugyanis a pilótafülkéjében aktiválódott a tűzoltókészülék.

Antonio Fuoco meglepően jól kezdte a hétvégét, második helyével bebiztosította a Prema Racing kettős győzelmét. Oliver Rowland, Leclerc legközelebbi üldözője zárt a képzeletbéli pódium legalsó fokán a DAMS autójával. Az első ötbe még a Russian Time orosz pilótája, Artem Markelov, valamint nem kis meglepetésre, a Campos Racing svájcija, Ralph Boschung fért be.

Nyck de Vries teljesítménye új csapatánál, a Racing Engineering-nél is meggyőző, a hetedik időt futotta meg. Ellenben Louis Deletraz a Rapax gépével csak a 15. lett. A mezőny visszatérője, Roberto Merhi a másik Rapax-autóval utolsóként nyitott.

A szabadedzés végeredménye:

f2_szabadedzes_spa_2017.jpg

Valamivel a Forma-1-es második edzés után, esős körülmények között pedig megrendezték a kvalifikációt. Azonban Charles Leclerc-nek a cudar időjárási körülmények sem tudtak megálljt parancsolni, 2:20.842-es idővel dominálta a kvalifikációt, idei hetedik pole pozícióját megszerezve. A monacói mögött nagyjából 0.7 másodpercnyi lemaradással a DAMS két pilótája, Nicholas Latifi és Oliver Rowland zárt.

Jól muzsikáltak a Racing Engineering autói, ugyanis Gustav Malja nem kis meglepetésre negyedik lett, Nyck de Vries pedig a hatodik legjobb időt futotta meg, közrefogva Antonio Fuocót, aki átmentette nagyjából a szabadedzésen nyújtott formáját. A Russian Time versenyzői, Luca Ghiotto és Artem Markelov csak a 7. és a 9. helyet tudták megkaparintani, kettejüket a Rapax gépével lenyűgöző teljesítmény nyújtó, ex-Forma-1-es Roberto Merhi választotta szét. A legjobb tíz sorrendjét Alexander Albon, az ART Grand Prix pilótája zárta.

Santino Ferrucci, a Trident újdonsült amerikaija sem panaszkodhat a teljesítményére, ugyanis élete második Forma-2-es időmérésén a 12. pozícióban végzett. Louis Deletraz első rapaxos hétvégéjén a 13. rajthelyet szerezte meg. A nap csalódásának a japán Nobuharu Matsushita mondható, aki az ART másik gépével csak a tizenötödik lett.

Nem zajlott le simán a fél óra, ugyanis az eső mellett a piros zászló is megjelent az esemény folyamán. Az ok pedig az, hogy alig kevesebb, mint négy perccel a leintés előtt Sergio Sette Camara az MP Motorsport autójával megforgott a Pouhonban, majd lefulladt, farkasszemet nézve a szembejövő forgalommal.

Szombaton a főversenyt délután 16 órától fogják megrendezni, amelyet az M4 Sport élőben ad majd.

Az időmérő edzés végeredménye:

f2_idomero_spa_2017.jpg

Fotó: Alastair Staley / FIA Formula 2

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3912779518

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása