F1 - FERRARI-TAROLÁS A MAGYAR NAGYDÍJ IDŐMÉRŐJÉN!
Forma-1 2017: Magyar Nagydíj, 3. szabadedzés / Időmérő edzés

f1_grand_prix_hungary_qualifying_4yjybgclc3px.jpg

A Red Bull pénteki diadalmenete után, szombaton a Ferrari vette át az irányítást a Hungaroringen.

Szombaton délelőtt folytatódott a 32. Forma-1-es Magyar Nagydíj programja, a harmadik szabadedzéssel. A 60 perces gyakorlás Sebastian Vettel elsőségét hozta - a német a Ferrarival 1:17.017-et ment, amellyel új pályacsúcsot állított fel Mogyoródon. Méghozzá eléggé fölényesen húzta be a harmadik gyakorlást a négyszeres világbajnok, ugyanis közel fél másodpercet adott csapattársának, Kimi Räikkönennek, akitől további 4 tizeddel volt elmaradva honfitársa, a mercedeses Valtteri Bottas.

Max Verstappen a Red Bull RB13-ast a negyedik helyre behozva már 1 másodpercnél is többet kapott, az ötödikként végző Lewis Hamilton pedig majdnem másfél szekundumot. A McLaren-Hondák átmentették a pénteki formájukat, ugyanis Stoffel Vandoorne a hatodik, Fernando Alonso pedig a kilencedik legjobb időt futotta meg, közéjük Nico Hülkenberg ékelődött be a Renault-val, valamint a Red Bull-lal Daniel Ricciardo. A legjobb tíz sorrendjét Jolyon Palmerrel zárult, aki a pénteki nap folyamán kétszeres is megtörte az autóját.

A harmadik szabadedzés végeredménye:

f1_2017_hun_fp3.jpg

A szombat délelőtt folyamán pedig Felipe Massa került a nemzetközi sajtó középpontjába, mégpedig azzal, hogy lebetegedett, ami miatt már a Honvédkórházat is meglátogatta a péntek este folyamán. Az FIA orvosaitól noha megkapta az engedélyt a brazil a szereplésre szombaton, de a harmadik edzés folyamán újra rosszul lett, így 12 kör után abba is hagyta a körözést.

f1_grand_prix_hungary_qualifying_kf-vcvxdncix.jpgEzek után a 2008-as világbajnoki ezüstérmes inkább úgy döntött, hogy kihagyja a hétvége hátralevő részét. A Williams pedig váratlan módon bevetette tartalékversenyzőjét, Paul di Restát, aki korábban még egyszer sem vezette a grove-i istálló idei autóját!

A skót korábbi Forma-1-, jelenlegi DTM-pilóta televíziós szakértőként érkezett a Hungaroringre, de a mikrofont és az inget hirtelen tűzálló öltözetere kellett cserélnie. Di Resta, a Német Túraautó Bajnokság 2010-es bajnoka utoljára a 2013-as Brazil Nagydíjon vett részt a száguldó cirkuszban, a Force India színeiben.

f1_grand_prix_hungary_qualifying_qrpodrpoqgjx.jpgTermészetesen a Williams támogatta és elfogadta Massa döntését - olvasható a csapat közleményében: "A Williams támogatja Felipe döntését, és együtt fog dolgozni vele annak érdekében, hogy teljes mértékben felépüljön, és a Belga Nagydíj hétvégéjén visszatérhessen a versenypályára."

Massa a 2010-es visszatérése óta egyetlenegy futamot sem hagyott ki ideáig - akkor a súlyos hungaroringi balesete miatt kellett kihagynia a 2009-es idény második felét. Di Restát pedig a #40-es rajtszámot kapta.

Délután 14 órától pedig a kvalifikációval folytatódott a program. Az első 18 perc letelte után, Q1-ben a haasos Kevin Magnussen, valamint a Williams és a Sauber versenyzői búcsúztak, Lance Stroll - Pascal Wehrlein - Paul di Resta - Marcus Ericsson felállásba.

A második szakasz egyik legnagyobb vesztesének Jolyon Palmer mondható, akinek a Renault-val csak egy tizeden múlott a továbbjutás. Így a brit 11. lett, de nem kis meglepetésre elverte mindkét Force Indiát, amelyek Oconnal és Pérezzel csak a 12. és a 14. helyen zártak.

Daniil Kvyat a 13. lett, ám a Toro Rosso orosz versenyzője kapott egy három rajthelyes hátrasorolás Lance Stroll Q1-es feltartásáért, valamint egy büntetőpontot, amivel már csak kettő választja el az egyfutamos eltiltástól! A 15. helyen még Grosjean pottyant ki a Haas-Ferrarival.

f1_grand_prix_hungary_qualifying_hiv0fwvm7mtx_1.jpg

Végül jött a harmadik szakasz, ahol bizonyossá vált, hogy ezen az időmérőn a Ferrari az úr: 1:16.278-as pályacsúccsal Sebastian Vettel megszerezte karrierje 48. pole pozícióját, Kimi Räikkönen a második rajthelyével bebiztosította az olaszok számára az idei második rajtsort. A második sorban a Mercedes versenyzői zártak, Bottas - Hamilton felállásban - utóbbi ráadásul a tapadással és némi vibrációval is küszködött.

A Red Bull -, amely a pénteki nap alapján még a kvalifikáció egyik nagy esélyesének tűnt - szokás szerint csak a harmadik rajtsort tudta kibérelni, Max Verstappennel és Daniel Ricciardóval. Mögöttük Nico Hülkenberg lett a hetedik, ám a német a váltócsere miatt öthelyes rajtbüntetése miatt csak a 12. pozícióból indulhat majd. A Renault-pilóta mögött a két McLaren-Honda végzett, Fernando Alonsóval és Stoffel Vandoorne-nal, megelőzve a toro rossós Carlos Sainz Jr.-t.

A Magyar Nagydíj 70 körös lesz, és vasárnap délután 14 órakor fog elrajtolni.

Az időmérő edzés végeredménye:

f1_2017_hun_q.jpg

Fotó: Zimbio

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1412700505

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása