GP3 - CAMPOSOS VERSENYZŐ NYERTE AZ ELSŐ EDZÉST A RED BULL RINGEN!
GP3 2017: Spielberg, Szabadedzés

img_8659.jpg

Úgy néz ki, továbbra sem a papírforma dominál a GP3-ban: a Red Bull Ringen, a szabadedzésen az a Marcos Siebert nyert, aki Barcelonából egyetlenegy ponttal távozott.

A Forma-1 és a Forma-2 után a GP3 mezőnye is pályára gördült Spielbergben, és a 45 perces szabadedzés nem akármilyen végeredményt hozott! Ugyanis Marcos Siebert, a Campos Racing 21 éves argentin versenyzője -, aki Barcelonában csupán egy pontot gyűjtött - zárta az élen a tréninget, 1:19.703-as idővel. Igaz, a differenciák igencsak kicsik voltak, ugyanis a Haas Forma-1-es csapatának protezsáltja, a DAMS színeiben versenyző amerikai Santino Ferrucci a második helyen csupán 36 ezreddel kapott ki! És "csak" a harmadik helyen zárt a bajnokság éllovasa, az ART Grand Prix csapatát erősító Nirei Fukuzumi, akinek a lemaradása 126 ezredmásodpercre rúgott.

A negyedik helyen a Trident franciája, Giuliano Alesi, a korábbi Forma-1-es versenyző, Jean Alesi fia zárt, megelőzve Leonardo Pulcinit, az Arden International olasz ifjoncát, valamint Jack Aitkent, az ART Grand Prix britjét. A Mercedes kötelékébe tartozó ART-versenyző, George Russell a hetedik helyen kezdte az osztrák hétvégét, akit a camposos Raoul Hyman, illetve a Jenzer Motorsport versenyzői, Alessio Lorandi és Arjun Maini követtek - velük lett teljes az első tíz helyezett sorrendje.

Viszonylag simán alakul a gyakorlás, csupán egyszer volt szükség a Virtuális Safety Car-ra, amikor is Anthoine Hubert alatt megállt az ART Grand Prix #4-es számú autója, a 3-as és a 4-es kanyar között.

Szombaton reggel 9:25-től, az időmérő edzéssel folytatódik a GP3-asok programja.

A szabadedzés végeredménye:

gp3_szabadedzes_spielberg.jpg

Fotó: Landek Norbert

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2812648005

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása