F1 - HIVATALOS: KUBICA ÚJRA TESZTELNI FOG A RENAULT-VAL!!!

img_7814.jpg

A Renault megerősítette, hogy a közeljövőben a lengyel versenyző a Paul Ricard-i pályán vezetheti majd a csapatnak egy korábbi autóját, a teszt pedig azt fogja felmérni, hogy képes-e visszatérni a száguldó cirkusz közegébe.

Ahogyan azt korábban már többször is ismertettük, a lengyel Robert Kubica jobb keze és karja még 2011-ben sérült meg nagyon súlyon, egy brutális ralibaleset következtében. Azóta több, mint hat év eltelt, a 32 esztendős versenyző pedig még a múlt hónapban újra egy Forma-1-es autó volánja mögé ülhetett: Kubica a Lotus-Renault 2012-es autójával ment 115 kört és tulajdonképpen egy komplett versenyprogramot. Ezen a teszten a lengyel nagyon meggyőző tempót tudott diktálni a sérülése ellenére, erre pedig valószínűleg a Renault mérnökei is felkapták a fejüket.

Olyannyira, hogy a lengyel azóta a Goodwood-i Sebességfesztiválon is vezethette az autót. Csütörtökön délután pedig a francia gyári alakulat megerősítette, hogy a közeljövőben, a motorsport.com értesülései szerint már a jövő héten a Forma-1-be jövőre visszatérő, Paul Ricard-i aszfaltcsíkon is tesztelhet az E20-as kódjelű géppel. Ez a gyakorlás pedig már nem babra fog menni, ugyanis az lesz annak a célja, hogy a csapat mérlegelhesse, tart-e már vajon azon a szinten Kubica, hogy visszatérhessen.

"Az első nap nem szólt másról, minthogy Robert újra megismerkedhessen a vezetés érzésével. A második gyakorlás már azt a célt fogja szolgálni, hogy megállapítsuk, képes-e visszatérni a versenyzés legmagasabb szintjére. Ezzel új rész nyílik a személyes és professzionális utazásában, és büszkék vagyunk arra, hogy az infrastruktúránkkal támogathatjuk őt a Paul Ricard-i pályán, hogy profi és nem profi versenyzők kiszolgálására is egyaránt alkalmas. Még sok akadályon kell átjutnia, és mindenkinél jobban tudja, a teljesítménye fogja meghatározni azt, hogy egy nap visszatérhet-e professzionális pilótaként." - nyilatkozta Cyril Abiteboul, a Renault csapafőnöke.

A történetnek az a pikantériája, hogy Kubica pont néhány napja beszélt arról, hogy 80-90 százaléknyi esélyt lát a Forma-1-es visszatérésre. Már csak az a kérdés, hogy erre mikor és melyik csapat színeiben kerülhet sor. Mindenesetre rossz nyelvek már arról beszélnek, hogy Jolyon Palmer - , aki idén még csak pontot sem tudott szerezni - alatt erősen rezeg a léc.

Fotó: Landek Norbert

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr4812645661

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása