WTCC - HIVATALOS: ÚJRA KÉT MAGYAR PILÓTÁVAL INDUL A ZENGŐ MOTORSPORT!

img_2696.JPG

Szerda reggeli bombahír: a Zengő Motorsport a jövő hétvégi argentínai futamtól Nagy Dániel - Szabó Zsolt felállással fog versenyezni, Aurélien Panis pedig távozik a Túraautó Világbajnokság mezőnyéből fél szezon után!

Egy egyáltalán nem várt hírrel jelentkezett Facebook-oldalán a Zengő Motorsport szerda reggel: a magyar istálló bejelentette, hogy öt verseny után távozik a csapat fennállásának első külföldi versenyzője, a francia Aurélien Panis, a korábbi Forma-1-es pilóta, Olivier Panis fia.

A közlemény noha meglehetősen szűkszavú lett, de a WTCC Blog úgy tudja, hogy a távozás hátterében az állhat, hogy a 22 esztendős francia nem igazán érzett rá az első kerék hajtású autó követelményeire. Ebből eredően nem is jöttek azok az eredmények, amire az ifjabbik Panis számított a szezon előtt. Fél szezon alatt két 10. helyet tudott összekapirgálni a marokkói és a hungaroringi nyitóversenyről, ami azért eléggé távoli a dobogós álmoktól. Azonban Panis nem fogja teljesen hátat fordítani a túraautózás világának, egy másik versenysorozatban fogja folytatni, a Honda kötelékében.

Panis távozásával pedig komoly változások következtek be a Zengő-csapatnál: a jövő hétvégi, argentínai versenytől kezdve ugyanis Nagy Dániel fogja vezetni a 2017-es Hondát, Szabó Zsolt Dávid meg megkapja azt a 2015-ös Civic-et, amellyel ideáig Nagy versenyzett.

Szabónak meglehetősen kevés tapasztalata van nemzetközi szinten: 2015-ben ment a Zengő Zoltán nevével fémjelzett alakulat színeiben két versenyhétvégét a TCR Nemzetközi Szériában, valamint valamivel több, mint egy fél szezont a SEAT León Európa-Kupában, idén pedig a Túraautó Európa-Kupában lehetőséget. Az ETCC-ben már komolyabb eredményekre is szert tudott tenni a 21 éves miskolci versenyző, ugyanis a hungaroringi első futamot a második helyen zárta, a Vila Real-i második futamon megszerezte pályafutása első győzelmét - igaz, ezen a versenyen csak félpontokat osztottak, miután a mezőny a rengeteg incidens miatt nem teljesítette a táv 75%-át, de attól még a győzelem az győzelem!

"Tempójával, a benne rejlő potenciállal komoly benyomást tett ránk Zsolt, akinek emellett rendelkezik azzal a képességgel, hogy gyorsan meg tudja tanulni a pályákat, és nagyon gyorsan tud alkalmazkodni az új szituációkhoz. Csapatunkat mindig is büszkeség töltötte el amiatt, hogy fiatal tehetségeknek ad lehetőséget, és gondoskodik a karrierjükről. Mi pedig nagyon örülünk annak, hogy megadhattuk Zsoltnak azt a lehetőséget, hogy a WTCC-ben versenyezhet - izgatottan várjuk, hogy lássuk a fejlődését. Nehéz lesz, de nincs jobb módja a tanulásnak, viszont minden lehetséges segítséget meg fogunk adni neki az átállásban." - nyilatkozta Zengő Zoltán, a Zengő Motorsport csapatfőnöke.

"Elkötelezettek vagyunk továbbra is amellett, hogy két autót indítsunk a WTCC-ben, és fontolgatjuk, hogy másik két nagy tehetségünknek, Ficza Ferinek és Nagy Norbinak is lehetőséget adunk a szériában, de ezzel kapcsolatosan majd csak később várható bárminemű bejelentés." - zárta gondolatait Zengő.

FRISSÍTÉS: Aurélien Panis a TCR Nemzetközi Szériában fog versenyezni az év hátralévő részében, a Boutsen-Ginion Racing Hondájával.

TCR - AURÉLIEN PANIS A TCR-BEN FOG VERSENYEZNI!

A francia versenyző megerősítette, hogy az év hátralévő részében a TCR Nemzetközi Szériában fogja a Boutsen-Ginion Racing csapatát erősíteni, kezdve a most hétvégi oschersleben-i versennyel. 

Fotó: Landek Norbert

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr6612642497

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása