F1 - HIVATALOS: NEM KAP VETTEL ÚJABB BÜNTETÉST A BAKUI INCIDENSÉÉRT!

sebastian_vettel_azerbaijan_f1_grand_prix_7tgvqx34exhx.jpg

Megérkezett a várva várt hivatalos információ Sebastian Vettel ügyében. A születésnapos német versenyző fellélegezhet: nem kap további büntetést azért, amiért az Azerbajdzsáni Nagydíjon ütközött riválisával, a mercedeses Lewis Hamiltonnal.

Mint az ismeretes, múlt héten a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) megerősítette, hogy július 3-án, azaz most hétfőn újra fogja vizsgálni Sebastian Vettel és Lewis Hamilton incidensét, amelynek során a Ferrari német versenyzője biztonsági autós fázis alatt mutogatott, majd nekikoccant a mercedeses riválisának, miután úgy érezte első felindulásból, hogy a brit fékteszteléssel próbált játszadozni vele. A futam folyamán az FIA stewardjai meg is büntették a négyszeres német világbajnokot egy 10 másodperces stop&go büntetéssel, illetve bejegyeztek a licencébe három büntetőpontot. Lewis Hamilton kapcsán pedig tisztázták azt, hogy a telemetriaadatok alapján nem végzett féktesztet Vettellel szemben.

A mai nap során Párizsban sor is került a tárgyalásra, amelyről még a kora délutáni órákban olyan, mint utólag kiderült, téves információk jelentek meg a Twitteren, miszerint a négyszeres világbajnokot kizárták utólag az Azerbajdzsáni Nagydíjról, és ezáltal elveszítette a negyedik helyért járó 12 pontot.

Viszont a hétfői este folyamán az FIA hivatalosan megerősítette, nem tartja szükségesnek, hogy folytassa a vizsgálódást, illetve bármilyen további szankciót kiszabjon Sebastian Vettelre, ugyanis a tárgyalás folyamán -, amelyen Jean Todt mellett részt vettek a szövetség senior irányítói, illetve a Ferrari csapatfőnöke, Maurizio Arrivabene - a német versenyző magára vállalta a felelősséget az incidensért, bocsánatot kért, továbbá megígérte, hogy egy hivatalos és nyilvános közleményben is hasonlóképpen fog cselekedni, miután a videós és a telemetriai adatok újból, részletesebben ki lettek elemezve.

"A fejlemények fényében az FIA elnöke, Jean Todt úgy döntött, hogy az ügyet lezárjuk." - áll a Nemzetközi Automobil Szövetség közleményében.

"Mindenesetre az ügy súlyosságát és esetleges negatív következményeit figyelembe véve az FIA-elnök Jean Todt leszögezte, hogy ha a jövőben hasonló viselkedés fog történni a pályán, az ügy azonnali hatállyal az FIA Nemzetközi Bíróság elé kerül, további vizsgálódások céljából."

S Vettel noha felajánlotta a bocsánatkérés mellett, hogy segítene fiatal autóversenyzők oktatásában 12 hónapon át, Jean Todt az év végéig nem engedi a német Ferrari-versenyzőnek, hogy részt vegyen az FIA közúti biztonsági kampányában. Ugyanakkor a szövetség elismerte a négyszeres világbajnok bocsánatkérést, amelyet majd a nyilvánosság előtt meg kell ismételnie.

Azonban a ma 30 éves versenyzőnek résen kell lennie, ugyanis ha az Osztrák Nagydíj hétvégéjének folyamán valami olyat követ el, amely három büntetőponttal jár minimum, akkor a német versenyzőt automatikusan eltiltják a Brit Nagydíjtól, ugyanis azzal összegyűlne neki a 12 büntetőegység, amely ezt a szankciót eredményezi automatikusan.

Sebastian Vettel nem sokkal az ítélet kihirdetését követően közzétette a bocsánatkérő levelét a hivatalos weboldalán

chnvvvsukae5xn7.jpg"Kedves Motorsport-rajongók,

Figyelembe véve a Bakuban történteket, szeretném tisztázni magamat. Az újraindítás körében Lewis meglepett engem, és emiatt nekimentem az autója hátsó részének. Utólagos bölcsességgel nem hinném, hogy rossz szándékok vezérelték volna. Azonban az események hevében túlreagáltam a dolgokat, ezért pedig szeretném Lewis, és azon emberek bocsánatát kérni, akik nézték a futamot. Elismerem, nem mutattam jó példát.

Soha nem akartam veszélybe sodorni Lewis-t, de megértettem, hogy veszélyes szituációt okoztam.

Ebből adódóan szeretnék az FIA-tól is bocsánatot kérni, elfogadom és tisztelem azon döntéseket, amelyek a mai tárgyalás folyamán, Párizsban születtek, ahogyan a stewardok által Bakuban kiszabott büntetést is.

Imádom ezt a sportot, és elkötelezett vagyok aziránt, hogy olyan módon képviseljem, amely példamutató lehet a jövő generációi számára.

Sebastian"

Fotó: Zimbio, Twitter (Sebastian Vettel #5)

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2912639155

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása