WTCC - RAJT-CÉL GYŐZELMET ARATOTT MICHELISZ A VILA REAL-I FŐFUTAMON!
WTCC 2017: Vila Real, Főfutam

wtcc_norbert_micheliszjpg.jpg

Idei első és pályafutása hatodik győzelmét aratott a gyári hondás Michelisz Norbi a főfutamon Portugáliában, amelyen a show-t a rajtnál beragadó Rob Huff szolgáltatta.

Ahogyan a nyitófutamról írt cikkünkben említettük, a 7. pozícióban végző Michelisz Norbi számára igazán ez a verseny volt fontos, ugyanis a pole pozícióból vághatott neki a 13 körös főversenynek. A hétvége folyamán betegséggel is küszködő magyar versenyző pedig nagyon szépen rajtolt az élről, a többieknek esélyük sem volt az 1-es kanyarig beférni az #5-ös számú Honda elé. Ellenben Rob Huff az All-Inkl.com Münnich Motorsport Citroënjével nagyon csúnyán beragadt, visszaesett az utolsó helyre, így Björk és Monteiro zárkóztak fel a magyar mögé.

Ezután már csak amiatt kellett izgulnunk, hogy Norbi jól jöjjön ki a joker-körből is -, amely ezúttal sem tett hozzá túl sokat az izgalomfaktorhoz -, ugyanis a magyar nem tudta igazán leszakítani a mögötte haladó volvóst. De miután végül egyszerre jött ki Michelisz és Björk is, onnantól kezdve nem lehetett elcsípni a magyart.

Így Michelisz Norbi megszerezte az idei első győzelmét, és pályafutása során a hatodikat - ennek köszönhetően pedig a hondás feljött a negyedik helyre a pontversenyben, s már csak 27 egység a lemaradása csapattársával, Monteiróval szemben, aki Björk mögött a harmadik helyen ért célba hazai közönsége előtt.

Catsburg a negyedik lett, akit azért a végén még megszorongatott Huff, aki egy bámulatos felzárkózás után az ötödik helyen látta meg a kockás zászlót. Mögöttük, a 6-7. pozícióban a Sebastien Loeb Racing erősebbik versenyzői, Tom Chilton és Mehdi Bennani érték célba. Rajtuk kívül még a falnak nekikoccanó Guerrieri, Girolami és Filippi szereztek pontot.

A Zengő Motorsport részéről Nagy Dani a 14. lett, Aurélien Panis pedig kiesett, miután volt egy komolyabb találkozója az egyik szalagkorláttal.

Három hét múlva Termas de Rio Hondóba látogat el a WTCC mezőnye.

A főverseny végeredménye:

wtcc_2017_vila_real_r2.jpg

Fotó: WTCC Media

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr9412619779

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása