WTCC - BENNANI NYERTE A NYITÓVERSENYT VILA REAL-BAN, MICHELISZ 7.
WTCC 2017: Vila Real, Nyitófutam

19510333_1444914082233871_6420161740790910605_n.jpg

Joker-kör ide vagy oda, a Vila Real-i pálya továbbra is alkalmatlan autóversenyzésre. Mindenesetre a nyitófutam Mehdi Bennani győzelmét hozta, Michelisz Norbi pedig a 10. rajtkockából indulva a 7. lett. 

Noha nagyon komoly lökdösődés alakult ki a piros lámpák kialvását követően, nagyobb baleset nem történt. Ellenben pozíciócserék igen: Mehdi Bennani a negyedik rajtkockából indulva az élre tört, megelőzve a pole pozícióból induló hondás Ryo Michigamit és a volvós Nestór Girolamit. Tiago Monteiro rajtolt nagyon szépen: a portugál a 7. rajtkockából indult, és az első kanyarban már a negyedikként fordult a Hondával. S miután Michigami nem diktált túl acélos tempót, Bennani rögtön szert tett egy jó 2-3 szekundumos előnyre.

Végül sor került a joker-kör debütálásra a WTCC-ben, ám a Vila Real-i pályán nem igazán növelte az izgalmakat, úgyhogy hiábavalónak bizonyult a ralikrosszból átvett próbálkozás. Igaz, akadt két versenyző, aki sokat veszítette vele: Ryo Michigami az ötödik, Nestór Girolami pedig a kilencedik pozícióba esett vissza.

Sokáig úgy tűnt, hogy éles előzést újra nem fogunk látni a szinte használhatatlan utcai aszfaltcsíkon, ám a 8. körben Catsburg és Huff megtörték a jeget, és megelőzték Michigamit, akin később Michelisz is áthámozta magát. Nem sokkal később végül egy jobb első defekttel feladni kényszerült a versenyt a japán.

Mehdi Bennani pedig behúzta a nyitóverseny a Sebastien Loeb Racing Citroënjével, megszerezve idei második győzelmét. Mögötte Tiago Monteiro behozta a második helyre a Hondát, annak ellenére, hogy két körrel a leintés előtt ijedten panaszkodott a guminyomás csökkenésére a csapatrádión. A dobogó legalsó fokára végül Thed Björk állhatott fel a Volvo színeiben, Chilton, Catsburg és Huff előtt. Michelisz Norbi a hetedik helyen zárta az ő szempontjából kevésbé fontos futamot, hiszen a főversenyt majd a pole-ból fogja megkezdeni. Girolami, Ehrlacher és Filippi szerezték még pontot. A Zengő Motorsport versenyzői, Aurélien Panis és Nagy Dani a 11. és a 13. helyen értek célba, kettejüket Manuel Fernandes választotta szét, az RC Motorsport egyfutamos portugál újonca.

Michigamin kívül még Esteban Guerrieri és Kevin Gleason fejezték be a 11 körös viadalt idejekorán - mindketten az első körös tolongásból jöttek ki rosszul.

18:45-től a főversennyel folytatódik a menetrend, amelyen Michelisz az élről fog rajtolni!

A nyitóverseny végeredménye:

wtcc_2017_vila_real_r1.jpgFotó: Sebastien Loeb Racing

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr4512619619

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása