WTCC - MÓDOSÍTOTTAK A VILA REAL-I JOKER-KÖRÖN BIZTONSÁGI AGGÁLYOK MIATT

wtcc_joker_lap_view_240617jpg.jpg

A csapatok aggodalmai miatt az utolsó pillanatokban a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) megváltoztatta Vila Real-ban a joker-kör nyomvonalát, amelyet még a futam előtt kipróbálhatnak a versenyzők.

Ha minden igaz, akkor magyar idő szerint késő délután / kora este bemutatkozhat a Túraautó Világbajnokságban a ralikrossz-rajongók számára már ismerős joker-kör. Ezt az alternatív útvonalat a körforgalom másik oldalán alakították ki, amelytől az előzetes kalkulációk alapján 2 másodperces lassulást vártak, ám Rob Huff, az All-Inkl.com Münnich Motorsport versenyzője szerint 4-5 másodperces veszteséggel is jár a hosszabb pályarész megtétele.

Ám a szombati nap végén a csapatvezetők az FIA-nál megkérdőjelezték az originál nyomvonal biztonságosságát, így az illetékesek úgy döntöttek, hogy megváltoztatják a veszélyes részt, azaz a joker-kör kijáratát. Keskenyebb, de 15 méterrel hosszabb lett ez a rész, illetve a vonalat is láthatóbbá tették, hogy a pálya eredeti verzióját használó versenyzők az 1-es kanyar megkezdéséhez több időt kapjanak a kigyorsításhoz.

S hogy a versenyzők ne legyenek kapásból bedobva a mélyvízbe, lehetőséget kapnak arra, hogy a Túraautó Európa-Kupa (ETCC) futamai után, helyi idő szerint 13 óra 30 perckor kipróbáljak az újféle joker-kört. Ám az is előfordulhat, hogy mégsem látjuk ezt az újítást élesben, ugyanis a szervezők leszögezték, hogy ha hivatalosan is vizes pályán kerül megrendezésre a verseny, akkor eltörlik azt - márpedig jó esély van arra, hogy délután megérkezzen egy kisebb égi áldás Portugáliába.

A futamok magyar idő szerint 17 óra 30 perckor kezdődnek majd el, a főfutamot ráadásul Michelisz Norbi fogja megkezdeni az első rajtkockából! Az eseményekről élő közvetítést biztosít az Eurosport 1, valamint az m4sport.hu.

Fotó: WTCC Media

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3212619109

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása