F1 - TODT ÚJRA 12 CSAPATOS MEZŐNYT SZERETNE LÁTNI

lewis_hamilton_canadian_f1_grand_prix_ia5bjzoeabfx.jpg

Az FIA-elnök szeretné, ha újra 24 autó alkotná a királykategória mezőnyét. Egy rejtélyes kínai csapat máris érdeklődik a Forma-1 iránt.

Mint az ismeretes, jelenleg 10 csapat indul a Forma-1-ben, a mezőny legújabb tagjának pedig a Haas F1 Team számít, amely a legutolsó, 2013-ban kiírt tenderen pályázott arra, hogy 2016-ban már a rajtrácson lehessen.

Utoljára 12 csapatot a mezőnyben 2012-ben láthattunk, amikor még a 2010-ben csatlakozott istállók, a Marussia (Virgin), a Caterham (Lotus), valamint a HRT (Hispania) közül még mindegyik létezett. Azonban azóta mindhárom csődbe ment: a HRT-nél 2012 végén, a Caterhamnél a 2014-es szezont követően, a Marussia/Manor alakulatnál pedig az előző tél folyamán engedték le a rolót.

Jean Todt, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnöke a szövetség genfi sportkonferenciáján arról nyilatkozott a válogatott sajtónak, hogy szeretné, ha az elkövetkezendő szezonok folyamán ismét 12 csapatosra hízna a mezőny, ugyanakkor kijelentette, hogy a privát nevezőkkel óvatosan kell bánniuk, nehogy úgy járjon a sportág, mint anno a USF1 csapattal, amely ugyan megnyerte a tendert arra, hogy 2010-tól a Forma-1-ben induljon, az együttesből semmi sem lett.

"Amennyiben úgy érezzük, itt az ideje, ki fogunk írni egy új tendert. Jelenleg 10 csapatunk van, és a terv, miszerint ezt a számot 12-re növeljük, csak akkor lehetséges, ha akad egy-két, erős háttérrel bíró érdeklődő. Először is fel kell mérnünk, hogy kik a potenciális jelentkezők. Amennyiben egy nagy manufaktúráról van szó, könnyű a dolgunk, de ha egy privát csapatról, óvatosnak kell lennünk. Aztán, ha biztos vagy abban, hogy az illető komolyan érdeklődik a sportág iránt, és az emberek is alkalmasak a csatlakozásra, mint anno például a Haas esetében, akkor kiírjuk a tendert." - idézte Todtot a gp-update.net nevű oldal, aki ugyanakkor elhessegette az arról szóló pletykákat, miszerint bővülne a mezőny, mondván, bolondság lenne azt gondolni, hogy egy új csapat fel tud készülni nyolc, vagy annál kevesebb hónap alatt, ezzel utalva arra, hogy legkorábban 2019-ben lenne lehetséges a csatlakozás.

Ez azért is lett téma mostanában, mert a legfrissebb sajtóspekulációk szerint egy nagy-britanniai székhellyel rendelkező kínai csapat érdeklődik a Forma-1 iránt. A vállalatról annyit tudni egyelőre, hogy 2003-ban jegyezték be Bronze Fortune Ltd. néven, és idén májusban változtatta meg a nevét China F1 Racing Team Ltd.-re. Egyetlen ismert tagja van egy francia ügyvéd, Michael Orts személyében. Érdeklődésüket az is bizonyítja, hogy az elmúlt időszakban állítólag több csapattól, többek között a Red Bull-tól is mérnököket akartak leigazolni.  

Fotó: Zimbio

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1512611997

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása