F1 - MÉGIS REPLIKA A SENNA-SISAK, AMIT HAMILTON KAPOTT

lewis_hamilton_canadian_f1_grand_prix_qualifying_xprwch1hiocx.jpg

motorsport.com kérdésére megerősítette a Senna-család, hogy az eredeti sisakot csak később fogja megkapni a Mercedes háromszoros világbajnok brit versenyzője, Lewis Hamilton, aki tegnap a 65. rajtelsőségét megszerezve egyenlített Ayrton Sennával a pole pozíciók örökranglistájának második helyén.

A tegnapi időmérő edzés egy egészen emlékezetes momentummal zárult. Azok után, hogy Lewis Hamilton megszerezte pályafutása 65. pole pozícióját a Kanadai Nagydíjon, és ezzel beérte példaképét a néhai háromszoros világbajnok Ayrton Sennát az örökranglista második helyén, megkapta a brazil versenyző 1987-es sisakját. Hamilton alig jutott szóhoz, elismerte, hogy ezt a csodás darabot a kezében tartva remegett.

Igen ám, de a kvalifikáció utáni interjúkat készítő Will Buxton téves információkat közölt a sisak kapcsán. Ugyanis a motorsport.com a Senna-családot megkérdezve kiderítette, hogy a szombati nap folyamán átadott sisak -, amelynek az abszolút eredetije egyébként nagyon értékes - "csak" egy relikvia.

Azonban majd a háromszoros világbajnok fog kapni egy igazit is - igaz, a brazil legenda nem versenyzett azzal sem, fotózási és promóciós célok szolgált egykor. De ugyanúgy az apa-fia páros, Sid és Alan Mosca festette, tehát specifikációjában megegyezik a pályán használt bukósisakkal.

Ayrton Senna unokahúga, Bianca úgy véli, hogy az 1994-ben elhunyt versenyző biztosan boldog lett volna, ha személyesen adhatja át a sisakot Hamiltonnak: "Már sok éve tudjuk, hogy Lewis nagy rajongója a nagybátyámnak, annyira, hogy az Ayrton Senna Intézetnek a nagykövete, ezáltal pedig támogatja azon erőfeszítéseinket, amelyeket azért teszünk, hogy a brazil gyerekek jobb oktatásban részesülhessenek. Ahogyan anno tette azt Ayrton, Lewis is megosztja a sikereit a szurkolóival. Nagyon örül az eredményeinek a családunk, és biztos vagyok benne, hogy Ayrton boldog lett volna, ha Kanadába eljött volna ezzel az ajándékkal, és egy ilyen tehetséges versenyző, mint Lewis, beállította volna a rekordját."

Hamilton pedig hamarosan a vezetést is átveheti a pole pozíciók örökranglistáján, hiszen a hétszeres világbajnok Michael Schumacher a maga 68-ával már csak hárommal előzi meg a brit versenyzőt. Akár még az idei szezon első felében megtörténhet a helycsere. 

Fotó: Zimbio

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr6712585353

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása