F1 - KUBICA ÚJRA FORMA-1-ES AUTÓT FOG TESZTELNI!

robert_kubica_f1_testing_valencia_day_three_jirwxuqaztbx.jpg

2011 óta először ül majd be egy királykategóriás versenyautóba az ex-Forma-1-es lengyel pilóta.

Utoljára a BMW Sauber és a Renault korábbi versenyzőjét, Robert Kubicát 2011 február elején láthattuk Forma-1-es autóban, a valenciai Ricardo Tormo versenypályán az előszezoni tesztek keretein belül. Azonban egy borzalmas, andorrai ralibaleset derékba törte a karrierjét egy időre, majd a ralizás világában próbált szerencsét több-kevesebb sikerrel, tavaly pedig ismét a pályaversenyzés irányába orientálódott.

robert_kubica_fia_world_rally_championship_ekx6emfnbk2x.jpgAz elmúlt néhány hónapban meg már néhány komolyabb technikát is vezethetett. Itáliában, a Franciacorta pályán egy GP3-as gépet, a Donington Parkban egy Formula-E-autót vihetett pályára, Monzában pedig a WEC-ben versenyző SMP Racing LMP2-es autóját vezethette. Emellett a privát LMP1-es ByKolles csapattal is volt egy rövidebb kalandja, ám a felek még a silverstone-i szezonrajt előtt különváltak.

Kedden, tehát holnap pedig Valenciában fogja vezetni a Lotus 2012-es, E20-as kódjelű autóját korábbi csapata, a Renault révén. Spanyolországban Sergey Sirotkin, a csapat orosz teszt- és tartelékpilótája is ott lesz, egyetemben Cyril Abiteboullal, az istálló ügyvezető igazgatójával.

Fotó: Zimbio

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2812565401

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása