F1 - VÁLTOZÁS A GPDA ÉLÉN: BUTTON TÁVOZOTT, GROSJEAN AZ UTÓDJA

romain_grosjean_f1_grand_prix_russia_previews_v_-wsnk1zhwx.jpg

Csütörtökön megerősítették, hogy változás történt a Versenyzők Érdekvédelmi Szervezetének (GPDA) vezetőségében: a visszavonult 2009-es világbajnok Jenson Button helyét a Haas F1 Team franciája, Romain Grosjean vette át.

1994 óta alapították meg újra a GPDA-t, azaz a Versenyzők Érdekvédelmi Szervezetét, amelynek vezetőségét egy elnök és két igazgató alkotja. Előbbi posztot immár 2014 óta a korábbi Forma-1-es versenyző, az osztrák Alexander Wurz tölti be, az igazgatók pedig Sebastian Vettel és Jenson Button voltak, egészen mostanáig. Ugyanis a 2013-ban megválasztott brit versenyző visszavonultként lemondott a posztjáról, átadva ezt egy, a jelenlegi mezőnyben lévő pilótának. A felszabadult hely sorsát meg a múlt hétvégi Orosz Nagydíjon döntötték el, egy, a GPDA-tagok részvételével zajlott szavazás keretein belül.

A választás eredményeinek értelmében pedig a francia Haas-pilóta, Romain Grosjean lett Button utódja az igazgatói székben.

"Büszke vagyok arra, hogy a társaim engem választottak meg a GPDA igazgatójának. Mi, autóversenyzők nem mindig vagyunk ugyanazon a véleményen, de együtt, csoportként mindig azt akarjuk, ami kedvező a sportágunk számára. Hiszek abban, hogy fontos szerepünk és kötelességünk van abban, hogy egyeztessünk egymással, és hogy annak fejlesztésében támogassuk a tulajdonosokat." - idézte az újdonsült versenyzőigazgató Romain Grosjean szavait a motorsport.com.

Alexander Wurz, a GPDA elnöke pedig megköszönte Buttonnak a munkáját, és nagy örömmel fogadta Grosjean érkezését: "Örömömre szolgált az elmúlt évek folyamán együtt dolgozni Jensonnal, ugyanis mindig a versenyzők, illetve a sport érdekeit tartotta szem előtt. Köszönöm neki az erőfeszítéseit! Romain pedig az elmúlt évek folyamán igencsak aktív tagja volt a GPDA-nak, energikus, és sok gondolata van a sportág kapcsán. Sebastian és jómagam üdvözöljük őt a GPDA fedélzetén!"

Fotó: Zimbio

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1412482057

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása