F1 - VERSTAPPENNEK MAGYARÁZNIA KELLETT A BIZONYÍTVÁNYÁT, MIUTÁN BESZÓLT MASSÁNAK ÉS A BRAZILOKNAK

max_verstappen_f1_grand_prix_bahrain_qualifying_3wua4rb3cbhx.jpg

Verstappen még a bahreini időmérő után űzött kisebb gúnyt a brazilokból és Massából, amit a Williams versenyzője nem vett jó néven érhető módon, így a Red Bull hollandjának végül bocsánatot kellett kérnie.

A Red Bull 19 éves versenyzője, Max Verstappen még a szombaton megrendezett bahreini kvalifikációt követően akadt ki a Williams braziljára, Felipe Massára, amiért feltartotta őt az utolsó Q3-as gyors körén - emiatt pedig már nem tudott javítani a kvalifikáció utolsó csörtéjében.

"Összességében pozitív időmérésen vagyunk túl, ugyanis eléggé versenyképesnek tűnik az autónk. Minden szakaszban tudtunk javítani, a Q3-at kivéve, ugyanis akkor nem tudtam bemelegedni a megfelelő módon." - idézte a motorsport.com Verstappen értékelését a kvalifikációról.

Ezután Verstappen arra is kitért, hogy ki és mi miatt nem tudott javítani az utolsó szekundumokban: "Amikor rákészültem az utolsó kanyarra, Felipe elém tolakodott, majd megállt. Nekem is fékeznem kellett, s az utolsó kanyart tulajdonképpen 1. sebességi fokozatban vettem be, ami miatt a célegyenes végére totálisan visszahűltek az abroncsaim. Ezzel elrontotta az első szektoromat, ahol a hideg gumik miatt olyan alulkormányozottságom volt, mintha jégen vezetnék. S nem tudom, hogy ezt miért csinálta. Tisztelnünk kéne egymást, és távolságot tartani a pályán, nem pedig hátráltatni a többieket."

felipe_massa_f1_grand_prix_bahrain_previews_k25gwsenuevx.jpgMajd amikor az újságíróktól azt a kérdést kapta, hogy beszélt-e már Massával a történtekről, így felelt: "Mivel ő brazil, nemigen van miről beszélni."

Massa pedig nem is habozott sokáig, a vasárnapi nagydíj rajtja előtt elbeszélgetett Verstappennel, erről aznap este, az UOL Esporte rádiónak nyilatkozva mesélt: "Felkerestem őt ma (vasárnap - szerk.) korábban, és mondtam neki, hogy vigyázzon arra, mit mond, hiszen az év végén ott a Brazil Nagydíj, ahol neki is versenyeznie kell, szóval válogassa meg alaposan a szavait. Kétségkívül nem volt helyes az, ahogyan beszélt a brazilokról úgy, hogy nincsen is tisztában velük. Talán csak okot akart találni arra, amiért nem tudott a csapattársa, Ricciardo előtt végezni az időmérőn."

max_verstappen_f1_grand_prix_bahrain_qualifying_btxzv7xsmqbx.jpgNyilvánvaló módon nem csak Massa vette rossz néven Verstappen poénját, hanem a rengeteg brazil szurkoló is, akiknek a szemében a Red Bull-versenyző hamar a negatív kritikák célkeresztjévé vált.

Mindezek után Verstappen magyarázhatta a bizonyítványát, végül a Facebook-oldalán keresztül, sportszerű módon elnézést kért Massától és a braziloktól: "Úgy érzem, hogy tisztáznom kell a bahreini időmérőt követő nyilatkozatomat. Szenvedélyes pilótaként igencsak csalódott voltam, amiért nem tudtam javítani az utolsó körömön, ami miatt túlságosan is érzelmekkel teli módon nyilatkoztam - ezt pedig a sajtó ki is emelte a szövegből. Azonban egyáltalán nem akartam megsérteni a brazil embereket, akiket egyébként rendkívül tisztelek, hiszen amikor odalátogatok, mindig kedvesek velem. A tavalyi brazil futam pedig pályafutásom egyik csúcspontja volt, amely rendkívül speciális egy olyan országban, amely olyan pilótákat adott már a Forma-1-nek, mint például Senna, Fittipaldi vagy Piquet. Szeretnék bocsánatot kérni a megsértett braziloktól, s már alig várom, hogy újra az országukban legyek." 

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5912433771

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentelő 007 2017.04.19. 20:37:33

Hülye kis majom, el van szállva magától...

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása