F1 - A RED BULL A T-SZÁRNY BETILTÁSA MELLETT KAMPÁNYOL

valtteri_bottas_f1_grand_prix_bahrain_practice_odok-pfoe_gx.jpg

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke szerint be kéne tiltani a T-szárnyakat, ugyanis azoknak a leszakadásra rendkívül veszélyes. Tegnap is leszakadt Valtteri Bottasé, és 50000 fontos kárt tett Max Verstappen padlólemezében.

Max Verstappen, a Red Bull hollandja a pénteki második edzésen mindössze 18 kört tudott megtenni, mivel az a fél gyakorlást ki kellett hagynia, ugyanis megsérült a padlólemeze, miután ráhajtott a mercedeses Valtteri Bottas leszakadt T-szárnyára, aki nem mellesleg már a kínai tréningen is elhagyta menet közben ezt az alkatrészt.

"Nem számítottam arra, hogy ez akkora sérült tud okozni. A szárny alaposan megütötte a padlólemezt." - idézte motorsport.com a 19 éves holland versenyzőt.

max_verstappen_f1_grand_prix_bahrain_practice_zgl8a13qdxox.jpg

Christian Horner, a Red Bull csapatvezetője eddig sem volt fanatikusa a T-szárnyaknak, de most már egyértelműen azt hangoztatja, hogy be kéne tiltani ezeket az aerodinamikai elemeket, ugyanis letörésük komoly veszélyt jelenthet.

"Minden bizonnyal én vagyok a legkevésbé megfelelő ember a T-szárny betiltásának kezdeményezésére, hiszen a mi autónk nincs ilyen. Emiatt pedig azt mondaná mindenki, hogy csak azért akarjuk elérni a betiltatását, mert mi nem használjuk. Charlie (Whiting) számára viszont ez lenne a tökéletes lehetőség arra, hogy a biztonságra hivatkozva megszabaduljon ezektől a T-szárnyaktól, de érzem, hogy ez nem idén fog megtörténni. Pedig a mai incidens 50000 font értékű kárt okozott, úgyhogy szerintem be kéne tiltani ezeket a szárnyakat, biztonsági és anyagi okok miatt." - nyilatkozta Horner a T-szárnyakról a motorsport.com hasábjain.

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2312427815

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása