F1 - ÚJABB RÉSZLET DERÜLT KI WEHRLEIN BALESETE KAPCSÁN

17553843_1274324085948388_4792333699382885949_n.jpg

Toto Wolff, a Wehrlein-t támogató Mercedes főnöke elárulta, hogy a németnek eltört az egyik nyakcsigolyája a januári balesete során. Remélhetőleg Bahreinben már meg tudja kezdeni a Forma-1-es szezont 2017-ben.

Pascal Wehrlein, a Mercedes protezsáltja kapcsán januárban jelentették be, hogy az idei évtől fog a Sauber színeiben fog versenyezni, a brazil Felipe Nasr helyén. Néhány nappal a bejelentés után azonban elszenvedett egy komolyabb balesetet a Miami-ban megrendezett Bajnokok Tornáján (RoC).

Ezt követően a német kihagyta az első barcelonai teszthetet, amelyen az olasz Antonio Giovinazzi, a Ferrari harmadik számú versenyzője helyettesítette őt. A második héten viszont már 2015 DTM-bajnoka vezethette a Sauber C36-Ferrarit, akárcsak a melbourne-i szezonnyitó pénteki szabadedzésein. Azonban a szabadedzések után úgy döntött Wehrlein, hogy a szombati napot már nem vállalja, ugyanis nem áll készen arra fizikailag, hogy teljesítsen egy komplett versenytávot, annak dacára, hogy a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) orvosaitól megkapta a szükséges engedélyt.

Ezután ismét Giovinazzi lépett színre, aki remek teljesítményt produkálva vetette meg a lábát a száguldó cirkuszban. A keddi nap folyamán pedig kiderült, hogy a GP2-es bajnokság tavalyi második helyezettje a mostani, kínai hétvégén is bizonyíthatja tudását, ugyanis Wehrlein továbbra sem elég fitt - a német már el se utazott Sanghajba. Jó eséllyel pedig a jövő heti Bahreini Nagydíj alkalmával is Giovinazzi ülhet majd autóba.

17457630_1274323602615103_123935010316992042_n.jpg

Az igencsak szokatlan szituáció megmozgatta a sajtó fantáziáját, ugyanis olyan cikkek jelentek meg a médiában, miszerint a Sauber el kíván titkolni egy súlyosabb sérülést. Ezt a svájci alakulat tagadta, de a minap a német RTL számára a Mercedes főnöke, Toto Wolff megerősítette, hogy Wehrlein felépülése valóban egy komolyabb sérülés miatt tart ilyen sokáig, és reméli, hogy a jövő héten már visszatérhet a pályára a német, teljes erőbedobással.

Wolff elárulta, hogy Wehrlein-nak eltört az egyik nyakcsigolyája a januári bukás következtében, ami miatt hetekig mozogni is képtelen volt, és fűzőt is kellett viselnie - így értelemszerűen a Német Túraautó Bajnokság egyszeres bajnoka edzeni sem tudott ezekben a hetekben, márpedig az idei autók igencsak komoly fizikumot követelnek a pilótáktól. Viszont az elmúlt két hetet már intenzív tréninggel töltötte.

Az osztrák csapatvezető elmondása szerint a 22 éves német pilótának szerencséje is volt egyúttal, hogy nem szenvedett egy olyannyira komoly balesetet, amely akár a Forma-1-es jövőjét is befolyásolta volna egészségügyi szempontból.

Az interjúban Wolff azt is hozzátette, hogy Wehrlein egy rendkívül bölcs döntést hozott meg azzal, hogy inkább a visszalépés mellett döntött, amelyről vele, és a Sauber csapatfőnökével, Monisha Kaltenbornnal egyeztettet. Természetesen mind a ketten elfogadták és tiszteletben tartották Wehrlein döntését.

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1812408723

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása