F1 - BRÉKING: GIOVINAZZI KÍNÁBAN IS HELYETTESÍTI WEHRLEINT

antonio_giovinazzi_australian_f1_grand_prix_xmfzkvh6urex.jpg

Nem sokkal ezelőtt a Sauber F1 Team megerősítette, hogy német versenyzőjük, Pascal Wehrlein kihagyja az Ausztrál után a Kínai Nagydíjat is, és ismételten Antonio Giovinazzi veszi át a helyét a C36-Ferrariban.

Mint az ismeretes, Pascal Wehrlein, a Sauber frissen leigazolt német versenyzője még a januári Bajnokok Tornáján szenvedett hátsérülésekkel járó balesetet, ami miatt nem tudta teljesíteni megfelelő mértékben az edzéstervét, sőt, még a Barcelonában megrendezett előszezoni tesztsorozat első felét is ki kellett hagynia. Utána Melbourne-ben még abszolválta a pénteki szabadedzéseket, azonban azokat követően úgy ítélte meg, hogy nem áll készen arra fizikálisan, hogy teljesítsen egy komplett versenytávot, így azt a döntést hozta meg, hogy kihagyja a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjat.

A szombati és a vasárnapi napra pedig Antonio Giovinazzi, a Ferrari harmadik számú versenyzője vette át a helyét, és eléggé meggyőzően teljesített: a kvalifikáción kis híján bejutott a Q2-be, aztán a futamot stabil versenyzéssel a 12. pozícióban zárta.

A Sauber pedig hétfőn délután megerősítette, hogy Pascal Wehrlein továbbra sem áll készen, így a Kínai Nagydíjat biztosan kihagyja, s egyelőre a bahreini futamon való részvétele sem mondható 100 százalékosra, de remélhetőleg Oroszországban a Német Túraautó Bajnokság (DTM) 2015-ös bajnoka már visszatérhet a C36-Ferrari volánja mögé.

"Számomra az a fontos, hogy intenzív eddzek, és 100 százalékos állapotba kerüljek a lehető leghamarabb. Jól felkészült szeretnék majd lenni az első teljes versenyhétvégémre a Sauber színeiben. Remélhetőleg erre majd Bahreinben sor fog kerülni, de ha mégsem, azon leszünk, hogy az oroszországi hétvégéig minden időt kihasználjunk." - nyilatkozta Wehrlein a Sauber nagydíj előtti kommünikéjében.

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr512398581

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása