F1 - MOTORPARTNERT VÁLTHAT 2018-RA A SAUBER: HONDA VAGY MERCEDES?

2017_australian_gp_race_day_098.jpg

Jövőre motorbeszállítót válthat a 25. Forma-1-es évfordulóját ünneplő Sauber, idén még kitartanak a Ferrari erőforrásai mellett a svájciak.

Úgy néz ki, a tavalyi év után újra napirendi pontra került azon spekuláció, miszerint a Honda a McLaren után új ügyfélre tehet szert, mégpedig a Sauberra. Mindeközben pedig továbbra is élnek azok a sajtóhírek, miszerint a wokingi istálló akár már az idei évben kikosarazhatja a Hondát, átnyergelve a Mercedes termékeire, miután a második "házasságuk" harmadik szezonja is tragikusan indult, mégpedig a V6-os motor megbízhatatlansága és lassúsága miatt.

Néhány napja a Honda is megerősítette, hogy Ausztráliában két csapattal is tárgyaltak 2018-ról, az egyik a Sauber volt. A jelenlegi mezőnyben a svájci alakulat az egyedüli, amely tavalyi erőforrásokat használ, mégpedig a Ferrariét.

Monisha Kaltenborn, a Sauber hölgy csapatvezetője megerősítette, hogy valóban tárgyaltak a Hondával, és azzal is tisztában vannak, hogy a Sportszabályzat kilences számú függeléke miatt rövidesen meg kell hozniuk a végső döntést, ugyanis az kimondja, hogy a motorgyártóknak május 6-ig tájékoztatniuk kell a Nemzetközi Automobil Szövetséget (FIA) arról, hogy mely csapatokat fogják erőforrásokkal ellátni a 2018-as szezonban.

2017_australian_gp_race_day_119.jpg

"Annyit elárulhatok, hogy igen, tárgyaltunk velük, és nyitottak vagyunk a motorhelyzetet illetően. Úgy gondolom, még van néhány opciónk, ugyanakkor tudjuk, hogy hamarosan döntenünk kell. Azzal is tisztában vagyunk, hogy ha minél hamarabb tisztázódnak a dolgok, az jó hatással lesz a fejlesztési folyamatra." - idézte Kaltenborn szavait a motorsport.com.

Kaltenborn azt is elismerte a globális szakportálnak, hogy a Mercedes is felmerült opcióként: "Igen, ők is egy lehetőség. Ahogyan már mondtam, több opciónk is van, de még nem hoztunk döntést."

A Sauber 2010 óta a Ferrari motorjait használja, szóval az esetleges váltás egy eléggé hosszú időszak zárulna le a csapat életében.

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1112393095

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása