F1 - TRÜKKÖS MEGOLDÁSON DOLGOZIK A FERRARI

barcelona_i_test_day_3_099.jpg

Úgy hírlik, hogy az olaszok továbbfejleszthetik a 062-es kódnevű, V6-os erőforrásukat, amely az előző hét folyamán megbízhatóság és tempó szempontjából is meggyőzően teljesített.

Biztatóan kezdte meg a 2017-es szezont a Ferrari, ugyanis a 062-es számú erőforrás megbízható és gyors is volt a négy tesztnap folyamán látottak alapján - a mostani hét folyamán pedig majd meglátjuk, hogy tudják-e tartani ezt a javuló tendenciát az olaszok. S miután hírzárlat van a Ferrarinál, eddig körülbelül annyit tudhattunk meg róla, hogy a Haas csapatát is lenyűgözte a fejlődés mértéke.

Viszont a motorsport.com-nak köszönhetően információk szivárogtak ki arról, hogy az olaszok motorgyártó-részlege egy új, trükkös megoldáson ügyködik, amely az előnyök tekintetében hasonlít a kettős fúvókájú injekciós rendszerekhez, mégpedig a fúvókatű precíz nyitásával és zárásával. Ennek révén nem kerül majd a kelleténél több üzemanyag az égéstérbe, ami aztán nem ég el tökéletesen. Az eredmény pedig az lenne, hogy nő a teljesítmény, és csökken az üzemanyag-fogyasztás.

barcelona_i_test_day_3_105.jpg

Pályán még nem tesztelték ezt a radikális rendszert, s mint kiderült, múlt héten, Barcelonában a Ferrari egy standard változatú motorral rótta a köröket. Azonban, ha az új technológia sikeresen debütál, párhuzamosan mutatkozhat be a TJI-vel (Turbulent Jet Ignition), amely a Ferrari koncepciója az előkamrás gyújtásra az égéstérben.

S mint az ismeretes, az idei szabályváltozások óriási hangsúlyt fektetnek az autók aerodinamikájára, így a nagyobb légellenállás miatt pláne fontos szerepet kap a motorteljesítmény is. Az idei szabályok lehetővé tették, hogy az eddigi 100 helyett 105 kilogrammnyi üzemanyag lehessen az autóban egy futam folyamán, ugyanakkor az idei autók 26 kilogrammot híztak - 10 kilogramm súlytöbblet három tizedmásodpercnyi hátrányt jelent körönként.

A jelek szerint pedig a 2017. évi fejlesztési verseny nem csak az aerodinamikáról fog szólni, a motorok terén is "nagy lesz a csata".

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr6712318953

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása