F1 - A HAAS ELÉGEDETT A FERRARI FEJLŐDÉSÉVEL

barcelona_i_test_day_3_133.jpg

Lenyűgözte Gene Haas csapatát a Ferrari óriási előrelépése, ami a 2017. évi V6-os erőforrást illeti.

Az első barcelonai tesztsorozat folyamán eddig a legnagyobb meglepetést a Ferrari okozta, ugyanis jelen állás szerint úgy néz ki, hogy a maranellói gárda eléggé közel van a Mercedeshez. Az olaszok erőforrása pedig az egész hét folyamán megbízható és gyors volt. Ennek köszönhetően pedig nem csak a Ferrari lépett előre, hanem annak az ügyfélcsapata, a Haas-Ferrari is. Ennek kapcsán nyilatkozott a motorsport.com hasábjain a másodéves amerikai istálló vezetője, a lengyel származású Günther Steiner:

"A motor és a váltó szempontjából szinte hibátlan tesztet teljesítettünk, egyszer sem kellett kicserélnünk az erőforrást. Két elektronikai problémánk volt, de azok szoftveresek voltak, és nem mechanikai eredetűek. Véleményem szerint a Ferrari a tél folyamán nagyszerű munkát végzett. Egy abszolút új motorral rukkoltak elő, emiatt lenyűgözőnek mondható a megbízhatósága. Ha pedig megnézzük a többi motorgyártót, nekik azért eléggé sok gondjuk volt, pedig egyáltalán nem ügyetlenek. Szóval a tavalyi évről az ideire a Ferrari nagyot lépett előre, ez pedig jó hír."

barcelona_i_test_day_1_075.jpg

Egyébként a Haas F1 Team a saját teljesítményével sem lehet elégedetlen, ugyanis az eddigiek alapján úgy tűnik, hogy a Romain Grosjean - Kevin Magnussen pilótapáros ott lehet a középmezőny elejében. Mindenesetre Steiner egyelőre óvatos, és úgy véli, még korai jósolgatásokba bocsátkozni és reményeket szövögetni az idei szezon kapcsán.

"Úgy gondolom, sikerült egyet előrelépnünk, de arra nehéz még válaszolni, hogy ez mire lesz elegendő. Eddig mindenesetre elégedettek vagyunk. Igaz, még vár ránk némi munka, hogy ezt kihasználhassuk. Előreléptünk, de kérdés, hogy a többiek tudnak-e még javulni? Ezt azonban még nem tudjuk. Az idők itt félrevezetőek lehetnek, ugyanis a többi csapat kapcsán csak a gumikról vannak információink, de az üzemanyagszintekről nincsenek - emiatt pedig nehéz bárminemű konklúziót levonni. Az biztos, hogy ott vagyunk a mezőny közepében, de nem tudom, hogy annak az elejében vagy a végében vagyunk-e. Csak remélni tudom, hogy előrébb leszünk, mint tavaly." - nyilatkozta Steiner.

Összességében jól áll a Haas szénája, ami az idei szezont illeti, azonban a fékek továbbra is nagy fejfájást okozhatnak a csapatnál. A legfőbb probléma a Brembo-fékek kiszámíthatatlansága, viszont megfelelő mennyiségű adat hiányában nem a csapat nem tud áttérni a Carbon Industrie termékeire.

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr4412316255

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása