F1 - WOLFF ÉS LAUDA 2020-IG BIZTOSAN A MERCEDES ÉLÉN MARADNAK!

niki_lauda_toto_wolff_f1_grand_prix_china_wr1wup99yryx.jpg

Hétfőn a Mercedes megerősítette, hogy a 2020-as szezonig szerződést hosszabbított a gyári Forma-1-es csapatát irányító Toto Wolff-fal és Niki Laudával.

A Sauber autóbemutatója, illetve a Williams Paul di Restával kapcsolatos bejelentése után egy nagyobb kaliberű megerősítés is napvilágot látott, mégpedig a konstruktőri bajnokságot az előző három évben játszi könnyedséggel megnyerő Mercedes háza tájáról, mégpedig annak kapcsán, hogy a német márkánál motorsportfőnöki pozíciót betöltő Toto Wolff, illetve a Forma-1-es versenycsapat elnökeként tevékenykedő háromszoros F1-es világbajnok, Niki Lauda kontraktusát is négy-négy évvel hosszabbították meg. Így kettejük maradása 2020-ig vált biztossá, ameddig érvényes a stuttgartiak Forma-1-gyel kötött szerződése is.

A 2010 és 2013 között a Forma-1 újonnan kinevezett sportigazgatója, Ross Brawn által irányított istállóhoz Lauda 2012 végén érkezett meg, Wolff pedig néhány hónappal később, 2013 februárjában - mindketten tulajdonrésszel is rendelkeznek a csapatban: előbbinek 10 %-a, utóbbinak pedig 30%-a van.

Dieter Zetsche, az anyacég Daimler vezérigazgatója a következőket mondta Wolff és Lauda szerződéshosszabbításával kapcsolatosan: "Nagyszerű hír, hogy Toto és Niki szerződései meghosszabbításra kerültek. Még anno, 2013-ban újrastrukturáltuk a csapat menedzsmentjét, azon egyértelmű cél érdekében, hogy javítsunk a teljesítményünkön. Azóta a várakozásainkat az eredményeink túl is szárnyalták. Ebben a sikerben pedig kulcsszerepet játszik Toto vállalkozó készségeinek és Niki tapasztalatának kombinációja. A megújított elkötelezettségük pedig fontos kontinuitást ad a programunknak az elkövetkezendő négy esztendőben."

Egyébként a téli holtszezon folyamán ez volt az első bejelentés a Mercedes részéről, amelyben nem személyváltozásról volt szó. Hiszen, még tavaly decemberben bejelentették legutolsó világbajnokuk, Nico Rosbergnek a visszavonulását, akinek a helyére január közepén jelentették be a Williams korábbi versenyzőjét, Valtteri Bottast. A Bottas-bejelentés előtt néhány nappal pedig technikai igazgatójuk, a jó eséllyel a Williamshez Paddy Lowe távozásáról számolhattak be. A múlt héten pedig megerősítették James Allison érkezését, aki Lowe pozícióját fogja átvenni.

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1212276319

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása