F1 - DI RESTA MARAD A WILLIAMS TARTALÉKOSA

2016_australian_gp_preview_66.jpg

A grove-i alakulat hétfőn délelőtt bejelentette a 2010-es DTM-bajnokkal kapcsolatos további terveit.

Paul di Resta 2011 és 2013 között versenyzett a Forma-1-ben a Force India istálló színeiben, ez idő alatt 58 futamon vett részt és 121 pontot szerzett. Előtte a Német Túraautó Bajnokságban (DTM) próbált szerencsét, ahol 2010-ben bajnokká koronázták, de 2014 óta újfent a széria mezőnyét erősíti, azóta pedig már a futamgyőzelem is összejött neki.

Tavaly pedig többé-kevésbé visszatért a Forma-1 körforgásába is, mint a Williams tesztpilótája, igaz, a versenyhétvégék folyamán nem igazán érzékeltünk ebből túl sok mindent - tulajdonképpen még olyan fényképet is alig találni az interneten, amelyen Paul di Resta a grove-i alakulat csapatruházatát viseli.

Mégis a Williams további egy évre meghosszabbította a skót versenyző kontraktusát, ezt a mai nap folyamán jelentették be a weboldalukon. Di Resta több versenyhelyszínre is ki fog látogatni, hogy amennyiben szükséges, beugorhasson Felipe Massa vagy Lance Stroll.

"Nagyon örülök annak, hogy a 2017-es szezonban is a Williams tartalékversenyzője lehetek. Már nagyon várom azt, hogy megismerjem az FW40-es kezelését, és megismerkedjek az új regulákkal. Szeretném megragadni a lehetőséget arra, hogy köszönetet mondjak Claire-nek és mindenki másnak a Williams-nél, amiért támogattak abban, hogy továbbra is a csapat része legyek." - fogalmazott Paul di Resta.

A szerződéshosszabbítás kapcsán pedig Claire Williams, az istálló helyettes vezetője is szólt egy-két szót: "Nagyszerű számunkra, hogy megtarthatunk egy olyan versenyzőt, aki annyi tapasztalattal rendelkezik, mint Paul. Kiterjedt Forma-1-es szaktudása felbecsülhetetlen értékű, különösen a nagy kaliberű szabályváltozásokat hozó 2017-es szezonban. Az előző évben is nagy érték volt Paul a csapatnál, úgyhogy nagyszerű, hogy idén is folytathatjuk a közös munkát."

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr6012276231

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása