F1 - HIVATALOS: WEHRLEIN KIHAGYJA AZ ELSŐ TESZTET

pascal_wehrlein_canadian_f1_grand_prix_qualifying_wjh9ei0jdwex_1.jpg

A Sauber újdonsült német versenyzője maga erősítette meg a hírt pénteken, miszerint az első barcelonai tesztet mindenképpen ki kell, hogy hagyja.

Mint az ismeretes, Pascal Wehrlein néhány nappal a Sauberhez való bejelentése után, a Miami városában esedékes Bajnokok Tornáján sérült meg egy csúnya baleset következtében, még január 21-én. Akkor a második napot kihagyni kényszerült, és a hátfájdalmai miatt azóta is orvosi ellátásra szorul.

Csütörtökön a sajtó már kész tényként kezelte, hogy Wehrlein hátrányból fogja megkezdeni a számottevő szabályváltozásokat tartogató 2017-es szezont, ugyanis az első tesztet mindenképpen ki kell hagynia, de az is előfordulhat, hogy a második tesztet, akár a melbourne-i szezonnyitót csak a pálya széléről kísérheti figyelemmel.

A pénteki nap folyamán pedig a sajtóhír megerősítést nyert, mégpedig Pascal Wehrlein révén a Facebookon: " Orvosi javaslatra ki kell, hogy hagyjam az első téli tesztet a hátsérülésem miatt. Nagyon sajnálom a csapatot, de majd erősebben fogok visszatérni!"

Arról egyelőre még nincs információ, hogy ki fog majd beugrani a 2015-ös DTM-bajnok helyére, de a sajtó igencsak rebesgeti a Ferrari frissen igazolt harmadik számú versenyzőjének, Antonio Giovinazzinak a nevét, de a GP2-es bajnokságot tavaly a második helyen záró olasz mellett Felipe Nasr pályára gördülésében is látnak potenciált.

A téli tesztsorozatokat a Circuit de Barcelona-Catalunya pályán fogják lebonyolítani. Az első négynapos menetre február 27-e és március 2-a között kerül sor, míg a másodikra március 7-e és 10-e között. Az idei Forma-1-es szezon Ausztráliában, az Albert Parkban fog elrajtolni, március 24-e és 26-a között.

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1812269954

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása