F1 - MAGNUSSEN A HALO ELLEN VOKSOLT
A Haas dánja szerint a glória sem mentette volna meg Bianchi életét

landscape-1478704336-kevin-magnussen.jpg

A Haas frissen igazolt dán versenyzője, Kevin Magnussen elismerte, hogy nemmel voksolt a glóriára, ugyanis szerinte még az se tudott volna segíteni a 2015 nyarán egy korábbi baleset következtében tragikus hirtelenséggel elhunyt Jules Bianchin abban a helyzetben.

Mint az ismeretes, Jules Bianchi nagyon súlyos balesetet szenvedett a 2014-es Japán Nagydíjon, amelyet követően, 2015 júliusában elhunyt - ezzel pedig Ayrton Senna és az 1994. évi San Marino-i Nagydíj óta az első olyan eset volt a száguldó cirkuszban, amikor valaki Forma-1-es versenyhétvégén elszenvedett baleset következtében távozott el az élők sorából.

kevin_magnussen_f1_grand_prix_mexico_practice_cx0o1us46spx.jpg

A tragikus eseményt pedig több biztonsági intézkedés is követte a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) részéről. Ezek egyike a glória, azaz a halo bevezetésének az ötlete, amelyre elvileg 2018-tól kerülne sor.

Azonban a fejvédőrendszerről megoszlanak a vélemények; a szurkolók, a szakértők és a pilóták körében egyaránt. Nem olyan régen, a hó elején az FIA közvélemény-kutatást végzett arról, hogy a versenyzők egyetértenek-e a szisztéma 2018-as bevezetésével. A német Auto Motor und Sport szerint összesen 16 versenyző adta le a voksát; ebből heten szavaztak nemmel, öten igennel, négyen pedig tartózkodtak.

Kevin Magnussen, a Haas frissen igazolt pilótája a napokban arról beszélt a dán BT lapnak, hogy ő mivel szavazott: "Nemmel szavaztam. Ugyanis úgy gondolom, hogy ez a Forma-1 DNS-e ellen van. Afelől semmi kétség, hogy csökkentené a kockázatot abban az esetben, ha eltalálná egy törmelék vagy egy leszakadt kerék. De úgy gondolom, hogy a biztonság körében több egyéb terület is van, amit minél hamarabb meg kéne vizsgálni."

jules_bianchi_f1_grand_prix_japan_9fezx7qhgjwx.jpg

Ezután a dán arra tért ki, hogy szerinte a halo bevezetését nem lenne helyes kapcsolatba hozni Jules Bianchi tragédiájával, ugyanis a francia életét még a fejvédő sem mentette volna meg abban a szituációban: "Ami Jules-lel történt, az mélységesen tragikus, és egyúttal hihetetlenül balszerencsés volt. A sportnak valóban muszáj tanulni a Suzukában történtekből, de a halo nem segített volna rajta abban a balesetben."

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr4312255660

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása