ROC - VETTEL RÉVÉN NÉMETORSZÁG HETEDJÉRE IS MEGNYERTE A NEMZETEK KUPÁJÁT

c20th4gxcaahyz5.jpg

A szombati fiaskót követően vasárnap legyőzhetetlennek bizonyult a Németországot csapattársa, Pascal Wehrlein orvosi tanácsra való távolmaradása után egyedül képviselő Sebastian Vettel.

A szombati Bajnokok Tornája után vasárnap sor került vasárnap a Race of Champions másik neves eseményére, a Nemzetek Kupájára, szintén a Miamiban található Marlins Parkban. A szervezők jelentései szerint körülbelül 13500 fő látogatott ki személyesen az eseményre.

A csoportmeccsek

"A"-csoport

A legelső, "A"-csoportban a három amerikai csapat (NASCAR, IndyCar, Rallycross), valamint a RoC Factor Canada vívott meg az elődöntőbe jutásért.

Végül a NASCAR szériát képviselő Busch-fivérek, valamint az Alexander Rossiból és Ryan Hunter-Reay-ből álló IndyCar-csapat jutott tovább. Mindkét csapat négy-négy győzelmet tudott aratni.

A kanadai csapat rendkívül peches volt, ugyanis nem jött össze a továbbjutás annak ellenére sem, hogy az észak-amerikai RoC Factor győztese, Stefan Rzadzinski bravúros módon két győzelmet is szerzett, amellett, hogy csapattársa, James Hinchcliffe is megnyert egy menetet. A Team Rallycross pedig Travis Pastrana-val és Scott Speeddel csak egy győzelmet tudott összekaparni, amikor előbbi legyőzte Hinchcliffe-t az RX Supercar Lite autókkal vívott küzdelem folyamán.

Az "A"-csoport végeredménye: 

Poz. Csapat Versenyzők Győzelem Vereség
1.) Team USA IndyCar Ryan Hunter-Reay, Alexander Rossi 4 2
2.) Team USA NASCAR Kurt Busch, Kyle Busch 4 2
3.) Team Canada James Hinchcliffe, Stefan Rzadzinski 3 3
4.) Team USA Rally X Travis Pastrana, Scott Speed 1 5

 

"B"-csoport

Sebastian Vettel egyszemélyes "Team Germany"-ként már a csoportkörben megkezdte a mészárló hadjáratát, mind a négy ellenfelét legyőzve jutott tovább. A briteknek és az északiaknak semmi esélye nem volt folytatásra - mindkét csapat csak egy-egy győzelmet tudott szerezni a másikkal szemben, Tom Kristensen és David Coulthard révén.

Az "B"-csoport végeredménye:  

Poz. Csapat Versenyzők Győzelem Vereség
1.) Team Germany Sebastian Vettel 4 0
2.) Team Nordic Tom Kristensen, Petter Solberg 1 3
3.) Team United Kingdom Jenson Button, David Coulthard 1 3

 

"C"-csoport

A számadatokat illetően szorosan alakult a verseny a "C"-csoportban, ugyanis mindhárom csapat két győzelmet és két vereséget gyűjtött. Az idők alapján végül Kolumbia jutott tovább Juan Pablo Montoyával és Gabby Chaves-zel, míg a brazil és a latin-amerikai csapat kiesett Massáékkal és Castronevesékkel.

Az "C"-csoport végeredménye:  

Poz. Csapat Versenyzők Győzelem Vereség
1.) Team Colombia Gabby Chaves, Juan Pablo Montoya 2 2
2.) Team Brazil Felipe Massa, Tony Kanaan 2 2
3.) Team Latin America Helio Castroneves, Gabriel Glusman 2 2

 

Elődöntők

Az első elődöntő keretein belül Németország, azaz Sebastian Vettel vívott meg Kolumbiával, de a Forma-1 négyszeres világbajnoka a szombati napon diadalmaskodó Juan Pablo Montoyát, és Gabby Chaves-t is elfogyasztotta reggelire, továbbmenetelve a döntőbe.

A másik elődöntőben pedig Amerika IndyCar- és NASCAR-brigádja csapott össze, de a győzelem a Busch-fivéreké lett 2-1-es eredménnyel.

Az elődöntők végeredményei:

Csapat Csapat
Team Germany
(Sebastian Vettel)
2 0 Team Colombia
(Juan Pablo Montoya, Gabby Chaves)
Team USA IndyCar
(Alexander Rossi, Ryan Hunter-Reay
1 2 Team USA NASCAR
(Kyle Busch, Kurt Busch)

 

Döntő

Végül pedig sor került a döntőre. Első kör Sebastian Vettel ellenfele Kurt Busch volt, akit az Ariel Atommal könnyedén elvert, s 1.12 másodperccel korábban ért be a célba. Második nekifutásra pedig Kyle Busch jött, akit 44 századdal ugyan, de megelőzött a német pilóta az RX Supercar Lite gép volánja mögött.

Így hetedjére is Németország nyerte meg a Nemzetek Kupáját, és Sebastian Vettel ezt a trófeát először nyerte meg Michael Schumacher nélkül, így érthető módon a hétszeres világbajnok felé is volt néhány szava az esemény utáni interjúban: "Együtt kezdtük el ezt az utazást, és nagyon-nagyon örülnénk, ha most is itt lehetne."

A döntő végeredménye:

Csapat Csapat
Team Germany
(Sebastian Vettel)
2 0 Team USA NASCAR
(Kyle és Kurt Busch)

 

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7812146317

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása