Hivatalos: A Liberty Media felvásárolta az F1-et!
Az amerikaiak átvették a hatalmat a száguldó cirkusz fölött

2016_usgp_race_002_1.jpg

Nem sokkal ezelőtt a Liberty Media bejelentette, hogy az anyagiakat illetően is teljesítette a száguldó cirkusz átvételét.

Korábban már megerősítésre került, hogy Bernie Ecclestone távozásával a Forma-1 új elnöke és vezérigazgatója is Chase Carey lesz, ezzel pedig véget ért a Forma-1-ben a közel 40 éven át tartó Ecclestone-éra. A 86 éves brit üzletember a továbbiakban tiszteletbeli elnöki pozíciót fog betölteni, amellyel a Liberty Media elmondása szerint tanácsokat adhat a Forma-1 új vezetőségének. Pár órával ezen bejelentés után pedig a továbbiakban már Formula One Group néven működő Liberty Media megerősítette, hogy a 8 milliárd dollár értékű tulajdonátvétel a piszkos anyagiakat illetően is végbement.

"Büszke vagyok a cégre, amelyet 40 éven át építgettem, és mindenre, amit elértem a Forma-1-ben. Szeretnék köszönetet mondani minden promóternek, csapatnak, szponzornak és televíziós vállalatnak, amellyel ez idő alatt együtt dolgoztam. Örömmel tölt el engem, hogy a Liberty Media az, amely átvette ezt a bizniszt, és befektetni szándékozik a Forma-1 jövőjébe. Biztos vagyok benne, hogy Chase úgy fogja végezni a dolgát, hogy az a sportág hasznára váljon." - nyilatkozta az átvétel kapcsán a Forma-1 immár korábbi mindenható ura, Bernie Ecclestone.

A témával kapcsolatosan pedig a következőket nyilatkozta Greg Maffei, a Liberty Media elnök-vezérigazgatója: "Ez egy óriási lehetőség a sportágnak a növekedéshez, és bízzunk Chase-ban, ugyanis ő az az ember, aki a képességeivel és a tapasztalatával képes ezt elérni. Emellett szeretnék köszönetet mondani Bernie Ecclestone-nak -, aki tiszteletbeli elnökké vált, - az elképesztő sikerért, amelyet ezen figyelemreméltó, globális sportág építésében ért el."

Chase Carey, aki immár a száguldó cirkusz új mindenhatója, szintén megszólalt: "Izgatott vagyok az új, vezérigazgatói feladatom miatt. A Forma-1 óriási potenciállal rendelkezik, ahogyan számos, kihasználatlan lehetőséggel is. Örömmel hallgattam végig a rajongók, a csapatok, az FIA, a promóterek és a szponzorok felől érkező ötleteket és reményeket a sportág kapcsán. Ezen partnerekkel pedig azon leszünk, hogy új dimenziókat adjunk ennek a sportnak, és javítsunk a versenyélményen.

Emellett szeretnék köszönetet mondani és elismerésemet kifejezni Bernie Ecclestone-nak az elmúlt évtizedekben által végzett vezetői munkáért. A sportág neki és az általa irányított tehetséges csapatnak köszönhetően vált azzá, amivé. Ő pedig örökké tagja lesz a Forma-1-es családnak, a tiszteletbeli elnöki posztját pedig a munkásságával érdemelte ki. Hálás vagyok neki, amiért irányt mutatott nekünk a Forma-1 hosszútávú sikereinek felépítéséhez." 

Ezzel pedig még valószínűleg nincs vége a bejelentések sorozatának. Az Autosport szerint ugyanis akár már holnap bemutathatja a Liberty Media az ESPN korábbi irányítóját, Sean Bratches-t és a 2000-es évek egyik legnevesebb Forma-1-es szakemberét, Ross Brawn-t - előbbi a kereskedelmi ügyeket, míg utóbbi a sportügyeket fogja menedzselni.

FRISSÍTÉS: A Liberty Media megerősítette Ross Brawn visszatérését és Sean Bratches érkezését!

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr8012149363

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása