F1 - ENNYI VOLT? NEM LESZ TÖBB BRIT NAGYDÍJ 2019 UTÁN?

2016_british_gp_saturday_035.jpg

A legfrissebb sajtóértesülések szerint sokkal egyértelműbb a silverstone-i Brit Nagydíj sorsa.

Mint ismeretes, körülbelül két hete robbant ki a hír, miszerint a Brit Versenyzők Klubja (BRDC) életbe szeretné léptetni a száguldó cirkusszal kötött szerződésében lévő záradékát, amellyel a sportág és a Silverstone Circuit útjai 2019-től kettéválnának.

Azóta már számos hír és nyilatkozat jelent meg arról, hogy meg kéne menteni a silverstone-i futamot. 1996 világbajnoka, Damon Hill úgy véli például, hogy ennek a financiális hátteréhez a kormánynak is hozzá kéne járulnia. Emellett Bernie Ecclestone, a FOM elnöke is szeretné, ha 2019 után is rendeznének futamot a "Forma-1 bölcsőjében", sokan pedig abban reménykednek, hogy a Liberty Media segíteni fog majd az esetleges mentőakcióban.

Viszont a jelek szerint már el van döntve a silverstone-i Brit Nagydíj sorsa - legalábbis a BRDC részéről a The Sun lapnak egy meg nem nevezett forrás a következőket nyilatkozta: "Már határozottan eldöntötték, hogy ejteni fogják a nagydíjat, és majd meglátjuk, hogy mi fog történni a következő két esztendőben. Ez egy kétéves felmondási idő. Efelől pedig semmi kétség, ugyanis a költséges megfizethetetlenek."

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7712139697

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása