F1 - UTCÁT NEVEZNEK EL NIZZÁBAN JULES BIANCHIRÓL

jules_bianchi_f1_grand_prix_monaco_previews_zqttckfkuusx.jpg

Pár napon belül a 2015. július 17-én tragikus hirtelenséggel elhunyt Jules Bianchiról utcát fognak elnevezni a szülővárosában, a franciaországi Nizzában.

Mint ismeretes, a Marussia F1 Team színeiben a 2013-as és a 2014-es szezonokban összesen 34 nagydíjon rajthoz álló Jules Bianchi 2014. október 5-én szenvedett óriási, súlyos fejsérüléseket okozó balesetet a suzukai Japán Nagydíj 46. körében. Ezután kilenc hónapon át volt kómában a nizzai születésű pilóta, majd 2015. július 17-én eltávozott az élők sorából. Ezzel pedig Ayrton Senna után ő volt az első áldozata a Forma-1-nek.

jules_bianchi_f1_grand_prix_monaco_practice_9kpn-zql3xix.jpgBianchi tragédiája óta az autósportok világában nagyon komoly mértékben fejlesztik a biztonságot - ennek egyik látható jele például a halo lesz, amelyet 2018-től szinte biztosan be fognak vezetni. (Éppen az elmúlt napokban közölték az FIA részéről, hogy megállapításuk szerint a fejvédelemre összpontosító eszköz készen áll arra, hogy belépjen a száguldó cirkuszba.)

Születésének és elhalálozásának városában, Nizzában pedig a vezetőség azt a döntést hozta meg a hétfői nap folyamán, hogy a néhai autóversenyző emléke előtt tisztelegve el fognak nevezni Jules Bianchiról egy utcát. Ez az utca pedig a "rue du Sapin" lesz, amely Nizza Saint-Isidore körzetében található. Az utcaátnevezési ceremóniára január 23-án, azaz hétfőn fog sor kerülni, 16 óra 45 perctől. A helyszín pedig az átnevezendő utca és a Pierre de Coubertin sarka lesz.

Nizzában nem Bianchi az első sportoló, akinek az emléke előtt ily módon adóznak. Tavaly egy utcát Camille Muffat úszónőről neveztek el - a sportolói karrierje során három olimpiai érmet szerző sportoló 2015 tavaszán vesztette életét egy helikopterbalesetben.

Eközben kedden a Formula Renault 2.0-ás Európa-kupában induló Tech1 Racing bejelentette, hogy a négy autóján fel fog tűnni Jules Bianchi neve, ezzel támogatva a róla elnevezett alapítványt, amely fiatal és tehetséges gokartversenyzőket támogat. Korábban Bianchi is megfordult ennél a francia csapatnál, sőt, 2012-ben bajnokságot is nyert a Formula Renault 3.5-ös géposztályában vele.

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr6312133263

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása