F1- AZONNALI HATÁLLYAL TÁVOZIK POSZTJÁRÓL A RENAULT CSAPATFŐNÖKE

frederic_vasseur_f1_grand_prix_brazil_practice_awj-beivmy4x.jpg

A Renault gyári csapata szerdán délelőtt bejelentette, hogy a csapatfőnök Fréderic Vasseur lemondott a posztjáról, állítólag nézeteltérés miatt döntött így a francia szakember.

2016 elején csatlakozott a Renault Forma-1-es csapatához Fréderic Vasseur, aki korábban a csapatvezetői képességeit a Forma-1 "előszobájaként" számon tartott GP2-ben már bizonyította, ahol két éven vezette a sikeres, már számos tehetséget kinevelő ART Grand Prix istállót.

A francia Forma-1-es csapat eleinte a Mercedeséhez hasonló, több személyből álló vezetői modellt alkalmazta, aztán áttért a hagyományos, csapatfőnöki irányításmódhoz - ekkor vette át az irányítást Vasseur.

Viszont szerdán délelőtt a Renault váratlan módon közzétett egy közleményt, miszerint az 1968-as születésű francia szakember közös megegyezés alapján lemondott a posztjáról.

Így szól a szóban forgó közlemény: "A Renault Sport Racing és Fréderic Vassuer közös megegyezése alapján az a döntés született, hogy a mai naptól fogva, azonnali hatállyal különválnak a két fél útjai. Ugyanakkor mindkét fél reménykedik a kialakult, jó munkakapcsolat fennmaradásában, arra számítva, hogy az a jövőben valamilyen új formát ölt."

Az autosport.com úgy tudja, hogy a szakítás hátterében az áll, hogy Vasseur és más vezetőségi tagok között összekülönbözések alakultak ki annak kapcsán, hogy milyen irányt kövessen az alakulat.

A közlemény azt is kiemeli, hogy Vasseur távozását követően is Jerome Stoll maradt a csapatelnök, és Cyril Abiteboul sem távozik az ügyvezetői igazgatói posztjáról. Ugyanakkor február 21-én a 2017-es autó, az RS17-es leleplezése mellett bejelentés várható a csapatstruktúrával kapcsolatos változások kapcsán.

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr112118565

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása