F1 - VESZÉLYBEN A BRIT NAGYDÍJ JÖVŐJE?!

2016_british_gp_preview_004.jpg

motorsport.com információi szerint a silverstone-i Forma-1-es pálya tulajdonosa, a Brit Versenyzői Klub (BRDC) már nagyon fontolgatja azon záradék életbe léptetését, amellyel 2019 után veszélybe kerülhet a Forma-1-es Brit Nagydíj jövője.

Csütörtök este robbant ki a hír, miszerint veszélybe kerülhet a Forma-1 legtradicionálisabb futama, a Brit Nagydíj. Ugyanis a silverstone-i pályát birtokló Brit Versenyzői Klub életbe léptetheti azt a záradékát, miszerint 2019 után már nem rendeznének futamot a száguldó cirkuszban, annak ellenére, hogy a pálya 2009-ben egy 17 évre szóló kontraktust írt alá a sportággal.

Az indok pedig a brutális költségek. Az új szárnyra például már elköltöttek 50 millió fontot, miközben a 2016-os esemény a 139000 fős helyi nézettség ellenére is veszteségesnek bizonyult. A BRDC tagjai pedig rendkívül aggódnak a kialakult financiális helyzet miatt.

John Grant, a Brit Versenyzői Klub elnöke pedig még a karácsonyi ünnepek előtt, december 19-én írt egy levelet a kialakult szituációról, amely az ITV révén szivárgott ki.

A Silverstone Circuit pályát birtokló klub azt is kifejtette, hogy ez egy nagyon nehéz döntés, de a tervek szerint még az idei Brit Nagydíjat megelőzően végleges döntés fog születni az ügyben.

Bernie Ecclestone, a Forma-1 mindenható ura tisztában van a helyzettel, és elárulta, hogy ha Silverstone a sportágból való kilépés mellett dönt, akkor nincs mit tenni. Ugyanakkor a 86 éves üzletember szeretné, ha ezután is lenne Brit Nagydíj a Forma-1-ben. Amennyiben pedig a Brit Versenyzői Klub tényleg meghozza a döntést még az idei brit versenyhétvége előtt, akkor körülbelül egy év fog rendelkezésre állni ahhoz, hogy utódot kerítsenek a tradicionális helyszín helyére.

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5412103605

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zbzbzb 2017.01.07. 13:42:36

Financiális = pénzügyi

"Nem lesz senki nagyobb magyar, vagy műveltebb európai azáltal, hogy a szerves vegytant organikus chemiának hívja"

Kováts Olivér/KO · http://brakingnewsmotorsport.blog.hu 2017.01.07. 18:00:39

@zbzbzb:

Kedves zbzbzb!

A financiális szó használatával nem is az volt a célom, hogy nagyobb magyar, vagy műveltebb európai legyek.

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2017.01.09. 18:37:12

Tegyük hozzá, a szerződés megkötése óta történt fordulatok egy része nem az F1 hanem a politika számlájára írható. Pl. új kockázat: Ha a brexit körüli mizéria betesz az UK és az EU közötti közlekedésnek, a brit idegenforgalomnak, akkor sokkal nehezebb lesz jegyárbevételt szerezni. Sok dolog amit könnyen lehetett az EU felé értékesíteni, azt most már jóval nehezebb lesz. És ezt nem egyensúlyozza ki az új tulajdonos miatt várható megújulás...

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása